ΣΤΑ 300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΜΕΙΩΣΕ Η Β. ΚΟΡΕΑ ΤΙΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ… ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ, ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΑ ΚΙΛΟ!

Στα πρόθυρα του λιμού βρίσκεται ο… σοσιαλιστικός παράδεισος του συντρόφου Κιμ Γιονγκ Ουν (του «Στάλιν του αιώνα μας», σύμφωνα με την κουτσουμπαρία…), λόγω της κακής φετινής σοδειάς, της χειρότερης την τελευταία δεκαετία.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (WFP), η γεωργική παραγωγή της χώρας έπεσε στα 4,9 εκατομμύρια τόνους το 2018-19,  1,36 εκατομμύρια τόνους λιγότερους από ό,τι χρειάζεται.
Πέραν αυτού, το 40% του πληθυσμού – περίπου 10,1 εκατομμύρια άνθρωποι – είναι χρόνια υποσιτισμένοι και δεν έχουν επαρκείς προμήθειες μέχρι την επόμενη συγκομιδή.

Επιπροσθέτως, προέκυψε ότι πολλές οικογένειες καταναλώνουν πρωτεΐνη μόνο λίγες φορές το χρόνο, ενώ εκπρόσωπος του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι η χώρα ενδέχεται να αντιμετωπίσει λιμό μέσα σε μερικούς μήνες ή τα επόμενα χρόνια. Σημειωτέον, ότι ένας λιμός στα μέσα της δεκαετίας του 1990 υπολογίζεται ότι κόστισε τη ζωή σε τρία εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα.
Τέλος, η κομμουνιστική κυβέρνηση μείωσε στα 300 γραμμάρια ανά άτομο τις μερίδες φαγητού.

Πρόταση ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ: Να πάει και να μείνει κάνα μήνα στην Κορέα ο σύντροφος Κουτσούμπας, για να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Και την… οικοδόμηση του σοσιαλισμού θα βιώσει και θα χάσει και μερικά κιλά, γιατί είναι πολύ χοντρός για επαναστάτης!