ΣΤΑΘΕΡΑ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ» ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ Η… ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ενώ σήμερα Πρωτομαγιά οι υποκριτές της αριστεράς λένε τις συνήθεις μεγάλες κουβέντες για το «δίκιο του εργάτη», η ανεργία καλπάζει στην… μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Έτσι, στο 18,5% έφτασε τον Ιανουάριο (σημειώνοντας αύξηση από το 18,4% του Δεκεμβρίου…) η ανεργία στην Ελλάδα, όταν στην Ευρωζώνη, με στοιχεία Μαρτίου, ήταν 7,7% και στην ΕΕ 6,4%, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα ανήλθε σε 873.000, με το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες να φτάνει το 14,5% και στις γυναίκες το 23,6%.

Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) ανήλθε στο 39,7% τον Ιανουάριο από 39,8% το Δεκέμβριο – μακράν το μεγαλύτερο στην Ε.Ε.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα, στην Ισπανία (14%) και στην Ιταλία (10,2%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (1,9%) και στη Γερμανία (3,2%).

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (39,7% τον Ιανουάριο), στην Ισπανία (33,7%) και στην Ιταλία (30,2%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (5,6%) και στην Τσεχία (6,3%).

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των Μνημονίων, ψοφοδεξιών κι αριστερών!