ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ… ΔΙΠΟΡΤΟ Ο TSIPRAS. ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΡΕΙΟ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΛΕΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ

Με μια πανηγυρική ανάρτηση στο Twitter, σχολίασε ο Τσίπρας σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία, επιχειρώντας να καπηλευθεί την –πύρρειο- νίκη του ΠΑΣΟΚ της Ισπανίας:

«Η επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία και η κατάρρευση του δεξιού PP είναι μήνυμα ελπίδας. Ας μη βιάζονται κάποιοι να προκαταλάβουν την επικράτηση της δεξιάς στην Ευρώπη».
Φυσικά, δε λέει κουβέντα για την συντριβή της αριστεροτσογλαναρίας των Podemos , με τον αρχιτσόγλανο των οποίων εμφανιζόταν αγκαλιά στις προεκλογικές εκστρατείες του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τα δυο τους υπόσχονταν να… αλλάξουν την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο! 
Στην πραγματικότητα, ήταν αυτοί οι εναγκαλισμοί που χαντάκωσαν τα συριζοτσογλάνια της Ισπανίας, τα οποία τα προηγούμενα χρόνια είχαν αναπτύξει μεγάλη δυναμική και βρίσκονταν στον προθάλαμο της εξουσίας. Αλλά… ατύχησαν, καθώς προηγήθηκε των προηγουμένων εκλογών στην Ισπανία (2016) η άνοδος στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ και οι… kolotoumpes του Τσίπρα και κατάλαβαν οι Ισπανοί ψηφοφόροι με τι ρετάλια είχαν να κάνουν!