Ο ΠΑΚΗΣ, Η ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ… ΠΟΙΗΜΑ

Ότι μπορεί κάνει ο –συνεργός στην προδοσία της Μακεδονίας μας- πρόεδρος Πάκης για να ενισχύσει ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών το… «αντιφασιστικό μέτωπο» αυτών που τον μάζεψαν από τα αζήτητα της πολιτικής και τον έκαναν πρόεδρο της δημοκρατίας.

Έτσι, επισκέφθηκε τον λεγόμενο «χώρο ιστορικής μνήμης 1941-1944», που βρίσκεται στην οδό Κοραή 4, όπου επί κατοχής είχε την έδρα της η Κομαντατούρ, για να βρει αφορμή να πει –ίσως για χιλιοστή φορά!- το γνωστό… ποίημα, το οποίο σίγουρα το’ χει μάθει απ’ έξω και το επαναλαμβάνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, με αέρα κομματάρχη του ΣΥΡΙΖΑ:  

«Ας μην ξεχνάμε ότι ελευθερία και δημοκρατία είναι εύθραυστα αγαθά και πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε πάντοτε. Τίποτα από αυτά δεν είναι δεδομένο. Και αυτό πρέπει να το συλλογιζόμαστε ιδίως σήμερα, τώρα που άρχισε η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές. Η ετυμηγορία των Ευρωπαίων και ιδίως ημών των Ελλήνων, ως Ευρωπαίων, πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην επιτρέψουμε στα μορφώματα του λαϊκισμού, τα οποία εμφανίζονται και ως νοσταλγοί εκείνης της εφιαλτικής εποχής, να υπονομεύσουν -όπως θέλουν – το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και, ταυτοχρόνως, να υπονομεύσουν την ευρωπαϊκή δημοκρατία και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Έρχεται, όμως, η 26η Μαΐου και ο καθείς θα λάβει σύμφωνα με τα έργα αυτού!