ΑΛΗΘΕΙΑ… ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΑΚΗ, ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1967-1974;

Μήνυμα για την 52η επέτειο της Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου, με… συμπλήρωμα την προτροπή για ψήφο υπέρ των κομμάτων του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» και κατά της Χρυσής Αυγής στις προσεχείς ευρωεκλογές, έστειλε στον ελληνικό λαό με ανακοίνωσή του ο… δημοκράταρος πρόεδρος Πάκης. Πάρτε μια γεύση:

«Η αποφράδα για τη Δημοκρατία μας ημέρα του εγκληματικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967 και η εφτάχρονη τραγωδία της δικτατορίας που ακολούθησε, η οποία με την αδίστακτη εγκληματική δράση της έπληξε ακόμη και τον Εθνικό μας Κορμό, πρέπει να μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στην ιστορική μας μνήμη και να μας διδάσκουν. Ιδίως δε ενόψει των κρίσιμων προσεχών Ευρωεκλογών, εμείς, οι Έλληνες, με πλήρη επίγνωση των συνεπειών αυτού του ζοφερού παρελθόντος, έχουμε χρέος να υπερασπισθούμε τη Δημοκρατία τόσο στη χώρα μας όσο και στη Μεγάλη Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια, την Ευρωπαϊκή Ένωση, υψώνοντας με την ξεκάθαρη ετυμηγορία μας «τείχος» αδιαπραγμάτευτης αντίστασης εναντίον όλων εκείνων, οι οποίοι επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, τους δημοκρατικούς θεσμούς εν γένει καθώς και αυτό τούτο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Ωραία όλα αυτά, αλλά ο πρόεδρος Πάκης δεν ήταν ούτε αγέννητος ούτε πιτσιρικάς την περίοδο της «εφτάχρονης τραγωδίας» – όπως την χαρακτηρίζει.

Είναι γεννηθείς το 1950 και σύμφωνα με το βιογραφικό του ήρθε ως πρωτοετής φοιτητής της Νομικής στην Αθήνα το 1968. Μήπως, λοιπόν, μπορεί να μας διαφωτίσει τι ακριβώς έκανε κατά την διάρκεια των σπουδών του κατά του «εγκληματικού» -όπως το χαρακτηρίζει- καθεστώτος της 21ης Απριλίου, γιατί… ξεχνάει να το διευκρινίσει στο βιογραφικό του; Έκανε αντίσταση όπως χιλιάδες άλλοι νέοι φοιτητές στην ηλικία του, ή… λουφάριζε; Επειδή δε ισχύει το δεύτερο –διότι αν ίσχυε το πρώτο θα το διατυμπάνιζε!- με ποιο ηθικό δικαίωμα βγάζει διαγγέλματα και απευθύνει προτροπές στους Έλληνες;