ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ: ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Ο ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΑΙΑΤ! ΠΡΕΣΒΕΙΑ: ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση κατά του… πολυπράγμονος πρεσβευτή – Ύπατου Αρμοστή Τζέφρι Πάιατ, εξαπέλυσε η μεγάλη ομογενειακή εφημερίδα των ΗΠΑ «Εθνικός Κήρυκας», ζητώντας την άμεση ανάκλησή του από την αμερικανική κυβέρνηση.

Έτσι, σε άρθρο του κ. Διαμαντάρη, υπό τον τίτλο «Ώρα για μετάθεση του Αμερικανού Πρέσβη», επισημαίνεται ότι ο Πάιατ είναι χειροκροτητής του Τσίπρα, σε κάθε δύσκολη περίοδο που αντιμετωπίζει ο κ. Τσίπρας, σε σχέση με την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο, ως «έμπρακτη ανταμοιβή για τις υπηρεσίες που προσφέρει» (εννοώντας τις υπηρεσίες που προσέφερε ο Τσίπρας στους διεθνείς γκάνγκστερς με την προδοσία των Πρεσπών…), κι ότι παραβιάζει ο Πάιατ την αρχή της μη επέμβασης στα εσωτερικά μιας χώρας. Επιπροσθέτως, στο άρθρο επισημαίνεται πως η όλη συμπεριφορά του Πάιατ καλλιεργεί αντιαμερικανικές διαθέσεις στην δεξιά πλευρά του πολιτικού φάσματος («δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια νέα, δύσκολη μελλοντικά περίοδο, στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, αυτή την φορά από την δεξιά πλευρά του ελληνικού λαού»).

Στο καυστικό αυτό άρθρο απήντησε η πρεσβεία, δια του ακολούθου τύπου, Γουίλιαμ Μουράντ, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός ότι η εφημερίδα εμφανίζει τη στήριξη που παρέχει  ο Πάιατ στον Τσίπρα ως δική του πρωτοβουλία, ενώ είναι πιστή εφαρμογή της αμερικανικής πολιτικής, του παλιάτσου Τράμπ. Ιδού τα κύρια σημεία της απάντησης της πρεσβείας:

«… Ο Πρόεδρος Τραμπ δημοσίως συνεχάρη τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα για τη συμβολή του στην Ελληνική οικονομία και εξέφρασε τις ευχαριστίες μας σε εκείνον προσωπικά για την εταιρική μας σχέση κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον.

Ο Αντιπρόεδρος Πένς τον συνεχάρη για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και μίλησε μαζί του στο τηλέφωνο για να τον συγχαρεί προσωπικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως έκανε με τον Πρωθυπουργό κ. Ζάεφ.

Υπάρχει ακόμη ένα άρθρο για τη συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου Τραμπ στον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα για τη θαρραλέα ηγεσία του στη Συμφωνία των Πρεσπών στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κήρυκα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών μας Σάλιβαν μόλις επικρότησε την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στα Σκόπια κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλο.  Αυτή είναι διπλωματία όπως ασκείται από την ηγεσία της Αμερικανικής Κυβέρνησης.

Επομένως είναι παράλογο να εμφανίζει ο Εθνικός Κήρυκας, έστω και σε άρθρο γνώμης, τη στήριξη στην προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης να λύσει αυτή τη διαφορά ως θέμα προσωπικότητας. Δεν είναι τέτοιο. Είναι θέμα πολιτικής της Αμερικανικής Κυβέρνησης…».

Επισήμανση ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ: Αναμφιβόλως έχει δίκιο η πρεσβεία! Δεν κάνει του κεφαλιού του ο Πάιατ, την πολιτική των διεθνών γκάνγκστερς εφαρμόζει!