ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ… ΚΚΕ – «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»: ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΣΑ ΧΩΡΙΣΤΑ

Αγαπητοί φίλοι του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ

Έτυχε να διαβάσω τις προηγούμενες ημέρες την ανακοίνωση του ΚΚΕ για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού», στην οποία περιγραφόταν με μελανά χρώματα οι συνθήκες ζωής τους στην Ελλάδα:

«… εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα άθλια hotspots των νησιών, μεταφέρει ανθρώπους σε ακατάλληλες δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας, πετάει αναγνωρισμένους πρόσφυγες από τα διαμερίσματα – κυριολεκτικά στον δρόμο».

Όλα αυτά γνωστά, αλλά ποια λύση προτείνει το… τιμημένο; Ιδού: «κοινή πάλη Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών, για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα και μεταφορά στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για πρόσφυγες και μετανάστες. Σε κάθε χώρο δουλειάς, μόρφωσης, στις λαϊκές γειτονιές πρόσφυγες και μετανάστες» και Έλληνες-πρόσφυγες-μετανάστες και εργαζόμενοι, να χτυπήσουμε τον ρατσισμό στη ρίζα του. Να ενισχύσουμε το ΚΚΕ, τον πραγματικό αντίπαλο του φασισμού, του ρατσισμού και του εθνικισμού».

Παρατήρηση 1η: Η μεταφορά τους στις χώρες «πραγματικού προορισμού τους» είναι ΑΔΥΝΑΤΗ, γιατί δεν τους δέχονται.

Παρατήρηση 2η: Οι «αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης» μπορούν να εξασφαλιστούν μόνο σε σπίτια. Αλλά, κανένας από τους 301.684 που ψήφισαν ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές, δεν τους δέχεται στο σπίτι του!

Παρατήρηση 3η: Στα σπίτια τους δεν τους δέχονται, τους δέχονται όμως στους… αγώνες. Είναι αυτό που λέει η παροιμία «στον αγώνα ενωμένοι και στη μάσα χωριστά»! Αμ, πως;

Δήμητρα

από Ν. Ιωνία