ΜΑΝΙΑΣΜΕΝΟ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙ» ΠΡΟΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ: «ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΠΟ ΔΩ ΜΕΣΑ»!

Πολλές ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, για τον εμπρησμό σχολικού λεωφορείου γεμάτου με μαθητές της Β΄ Τάξης Γυμνασίου, στην Ιταλία από Σενεγαλέζο «πρόσφυγα», έγιναν γνωστές από την μετέπειτα έρευνα της αστυνομίας.

Ο «πρόσφυγας», που φώναζε «πρέπει να σταματήσουν οι θάνατοι στην Μεσόγειο», έχοντας μαζί του δύο μπιτόνια βενζίνη κι έναν αναπτήρα, απειλούσε τα 51 παιδιά και τους τρεις συνοδούς τους ότι «κανένας δε θα βγει από δω ζωντανός», τους πήρε τα κινητά τηλέφωνα και τους έδεσε με καλώδιο.
Ωστόσο, ένα από τα παιδιά, κατάφερε να τηλεφωνήσει στους γονείς του, οι οποίοι με τη σειρά τους ειδοποίησαν την αστυνομία, η επέμβαση της οποίας υπήρξε άμεση και σωτήρια.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν τον δρόμο, κι έσπασαν τα πίσω τζάμια του λεωφορείου για να βγουν οι μαθητές και οι συνοδοί τους, προτού το όχημα τυλιχθεί στις φλόγες.
Όπως έγινε γνωστό, ο Σενεγαλέζος είχε πάρει άδεια παραμονής στην χώρα, καθώς είχε παντρευτεί μια Ιταλίδα κομμουνίστρια, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών αποκάλυψε σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, ότι το μανιασμένο «προσφυγάκι» είχε εμπλακεί κατά το παρελθόν σε περιστατικά οδήγησης σε κατάσταση μέθης και σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος ανηλίκου!