ΑΛΗΘΕΙΑ, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΛΟΓΩ ΔΑΝΕΛΛΗ ΚΑΙ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ;

Γράφει ο Αντίοχος

Πέρασε χθες από τη βουλή η τροπολογία για την άρση του ασυμβίβαστου, ώστε ένας νυν βουλευτής  να μπορεί να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, προκειμένου να εκπληρώσει η κυβέρνηση τις υποσχέσεις που είχε δώσει στην Κουντουρά και στον Δανέλλη.

Ωστόσο, από χθες κυκλοφορεί μια έντονη φήμη πως εάν εκλεγούν ευρωβουλευτές οι δύο προαναφερόμενοι, θα μείνει η κυβέρνηση των προδοτών με 149 και θα αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο. Ας δούμε κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο…

Κατ’ αρχάς, ο Δανέλλης δεν πρόκειται να εκλεγεί, κι αυτό το γνωρίζουν ακόμα και οι… γάτες αυτού του τόπου. Η Κουντουρά έχει κάποιες πιθανότητες, αλλά μόνο και μόνο που έχει δημοσιευθεί το ύψος των χρεών της (πάνω από 800.000 ευρώ…), το πιθανότερο είναι πως οι ψηφοφόροι θα της γυρίσουν την πλάτη.

Ας υποθέσουμε, όμως, ότι εκλέγονται ευρωβουλευτές και οι δύο, παραιτούνται του βουλευτικού τους αξιώματος και μένει η κυβέρνηση με 149. Πέφτει ή δεν πέφτει;

Δεν πέφτει! Διότι, υπάρχει κατ’ αρχάς έτοιμος βουλευτής να την στηρίξει κι αυτός είναι ο Θεοχαρόπουλος του κόμματος-σφραγίδα ΔΗΜΑΡ – που είχε ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση… Ο λεγάμενος ήδη έχει προσχωρήσει στο «Προοδευτικό Μέτωπο» του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να θεωρείται σιγουρότατος!

Από κει κι έπειτα, η κυβέρνηση έχει κι άλλες «εφεδρείες» (π.χ. Σαρίδης του κόμματος Λεβέντη, κ.α.), τις οποίες και θα χρησιμοποιήσει σε ώρα ανάγκης.

Επιπλέον, εάν εκλεγεί ευρωβουλευτής η Κουντουρά και παραιτηθεί από βουλευτής, πρώτος επιλαχών είναι ο Δημήτρης (ή… Ντίμης, όπως θέλει να τον αποκαλούν) Αργυρόπουλος. Πρόκειται για έναν γραφικό τύπο του κόμματος των ψεκασμένων, που εμφανίζεται ως ο… Έλληνας «Τσε Γκεβάρα», με κόκκινους μπερέδες, κόκκινα κασκόλ και κόκκινα παντελόνια. Παλαιότερα μάλιστα, ο… βιρτουόζος είχε κάνει δημόσια έκκληση στους τρομοκράτες, να «φυτέψουν μια σφαίρα» στον Στουρνάρα.

Γραφικός, ξεγραφικός, τον είχαν βολέψει τα συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ, αλλά και στο Δ.Σ. του Λαϊκού Νοσοκομείου, από το οποίο δεν παραιτήθηκε (κορόιδο ήταν;) όταν το κόμμα του υποτίθεται πως αποχώρησε από την συγκυβέρνηση.

Συμπερασματικά, λοιπόν, όποιος πιστεύει ότι υπάρχει έστω και μια στο εκατομμύριο να μην στηρίξει την κυβέρνηση αυτός ο απίθανος τύπος, καλύτερα ας γυρίσει από το άλλο… πλευρό!