Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: “ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ!”

Πολυέλεο και φιλεύσπλαχνο το σύστημα των ΜΜΕ, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες δίνουν πρόθυμα βήμα στον κάθε ανύπαρκτο πολιτικά και η προθυμία τους αυτή είναι ανεξάντλητη όταν αυτοί που παρουσιάζουν και προβάλουν υβρίζουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Αντίθετα για το κίνημά μας παραβιάζουν το Σύνταγμα και τον Νόμο και μας έχουν κυριολεκτικά αποκλείσει. Απέναντι στον αποκλεισμό αυτό δίνουμε την μάχη σε δρόμους και σε πλατείες. Σε κάθε ευκαιρία σπάμε την συνωμοσία της σιωπής και είναι μεγάλο ψέμα ότι εμείς δεν θέλουμε να παρουσιαζόμαστε στα ΜΜΕ. Το αντίθετο συμβαίνει!

Έτσι και την περασμένη Κυριακή μου δόθηκε η ευκαιρία να δώσω μια συνέντευξη στην δημοσιογράφο κ. Μπενέκου στην εφημερίδα Espresso, μια συνέντευξη η οποία είδε τίτλο «Δεν ντρέπομαι για τίποτε», τίτλο τον οποίο προσυπογράφω και από την οποία τα παρακάτω:

Η πρώτη φορά στην ιστορία που Αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος όντας φυλακισμένος μιλούσε στη Βουλή

-Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σας τα επτά αυτά χρόνια της παρουσίας σας στη Βουλή;

Ν.Γ.Μ: Η καλύτερη στιγμή μου στα χρόνια της παρουσίας μας στην Βουλή ήταν η πρώτη ορκωμοσία μας, όταν επιτέλους μετά από δεκαετίες αγώνων και με την θέληση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων μπήκαν για πρώτη φορά στην Βουλή πραγματικοί Εθνικιστές! Δίπλα σε αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να μην αναλογισθώ την υπερήφανη ομιλία μου μέσα στο κοινοβούλιο όταν διακήρυξα την αθωότητά μου, καταγγέλλοντας την πολιτική σκευωρία της κυβερνήσεως Σαμαρά, έχοντας μεταφερθεί με χειροπέδες από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ήταν η πρώτη φορά στην νεότερη ελληνική ιστορία που Αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος όντας φυλακισμένος μιλούσε στη Βουλή και έχοντας την πεποίθηση ότι διώκομαι για τις Ιδέες μας, είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος γι’ αυτό! Όσο για την χειρότερη στιγμή δεν υπάρχει μόνο μία στιγμή. Υπάρχουν χρόνια ολόκληρα ξεπουλήματος της Πατρίδας μας, ενός ξεπουλήματος ενάντια στο οποίο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είπε με συνέπεια πάντοτε ένα υπερήφανο ΟΧΙ!

-Έχετε καταγράψει προσωπικά λάθη από την κοινοβουλευτική σας πορεία;

Ν.Γ.Μ: Αγαπώ τα λάθη μου, είναι οι δοκιμασίες, που η Θεία Πρόνοια θέτει στον καθέναν από εμάς προσωπικά, αλλά σίγουρα είναι πολύ λιγότερα από τις σωστές μου επιλογές και αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι μετά από επτά χρόνια ανελέητου πολέμου η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αντί να κάμπτεται συνεχώς ανεβαίνει… Λάθος μου ήταν προπαντός που φαντάστηκα ότι στην πολιτεία μας υπάρχει… δημοκρατία! Για εμάς, την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αυτό το πράγμα ΔΕΝ υπάρχει.

-Σας έχει κάνει τελικώς, καλό η κακό που είστε αποκλεισμένοι, από τα media;

Ν.Γ.Μ.: Ασφαλώς και μας έχει κάνει κακό ο αποκλεισμός από τα ΜΜΕ και αν μας κάνει καλό ο αποκλεισμός, τότε ιδού στάδιον δόξης λαμπρόν ας αρχίσουν να μας καλούν σε τηλεοπτικές εκπομπές και τότε θα δείτε τα ποσοστά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να αυξάνονται αλματωδώς.

“Θέλουμε για βουλευτές μας Αγωνιστές και όχι επαγγελματίες “πολιτευτές”…”

-Η «Χρυσή Αυγή» δεν έχει κρατική χρηματοδότηση. Πώς τα καταφέρνει;

Ν.Γ.Μ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ επιβιώνει με την οικονομική ενίσχυση των βουλευτών της και από το υστέρημα αγνών αγωνιστών! Και είναι αυτό η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η πολιτική δεν είναι θέμα χρήματος, αλλά καρδιάς και Πίστης!

-Ο Τσίπρας λέει ότι η Ακροδεξιά είναι απειλή για την Ευρώπη. Τι λέτε εσείς;

Ν.Γ.Μ.: Για την Ευρώπη που πιστεύει ο Τσίπρας, πράγματι είναι απειλή. Για την Ευρώπη που πιστεύουμε εμείς, την Ευρώπη των Πατρίδων, είναι μία μεγάλη ελπίδα.

-Ποιούς ανθρώπους περιλαμβάνουν οι εκλογικές λίστες της Χρυσής Αυγής; Σε τι διαφέρουν από τις προηγούμενες εκλογές;

Ν.Γ.Μ.: Οι εκλογικές λίστες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ περιλαμβάνουν Αγωνιστές και όχι επαγγελματίες “πολιτευτές”. Όσοι έχουν “βαρέα και ανθυγιεινά πολιτικά ένσημα” σε κόμματα του πολιτικού κατεστημένου, δεν μας κάνουν και ας μη μας ενοχλούν! Οι βουλευτές μας πράγματι είναι άνθρωποι του Λαού γιατί όπως θα έπρεπε να είναι και δεν είναι, η Βουλή αντιπροσωπεύει τον Λαό και όχι συγκεκριμένα επαγγέλματα… Όσο για το θέμα της μορφώσεως, σχεδόν οι μισοί βουλευτές της είναι πανεπιστημιακής μορφώσεως.

-Έχετε σκεφθεί να αλλάξετε ίσως, το όνομα του κόμματος, που σε κάποιες περιπτώσεις έχει συνδεθεί με αρνητικά φαινόμενα; Το αρνητικό φορτίο που κουβαλάτε, δεν κάνει κακό στο κόμμα;

Ν.Γ.Μ.: Ονόματα αλλάζουν οι διαρρήκτες και οι απατεώνες και επιπλέον αυτό που κάποιοι θεωρούν αρνητικό για κάποιους άλλους είναι θετικό. Τα “αρνητικά φαινόμενα” είναι αποτέλεσμα κυρίως του πολυμέτωπου αγώνα εναντίον μας από την αριστερά που κυριαρχεί στα ΜΜΕ.

Ιδεολογία μας ο Λαϊκός Εθνικισμός

-Γιατί ντρέπεστε να πείτε, ακόμη και αν δεν ισχύει σήμερα, όπως λέτε, ότι κάποτε το κόμμα σας ασπαζόταν την ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού;

Ν.Γ.Μ.: Δεν ντρέπομαι για τίποτε. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από το 1992 στο Β’ Συνέδριό της καθόρισε την Ιδεολογία του κόμματος ως Λαϊκό Εθνικισμό. Άρθρα υπήρχαν μόνον πριν πολλά χρόνια περί εθνικοσοσιαλισμού, αλλά εμείς οι Χρυσαυγίτες του 2019 είμαστε πάνω απ’ όλα Έλληνες Εθνικιστές και μας εκφράζει η Αρχαία Σπάρτη, η Πολιτεία του Πλάτωνος, η  Πεφωτισμένη Δεσποτεία της Βυζαντινής μας Αυτοκρατορίας, μας εκφράζουν πρότυπα Ελληνικά και μόνον.

-Έχετε πολλά χρόνια στην αρχηγία της «Χρυσής Αυγής». Έχετε σκεφθεί τη διαδοχή;

Ν.Γ.Μ.: Κάθε πράγμα έρχεται με τον καιρό του και επί του παρόντος έχω υποχρέωση να εκτελέσω τα καθήκοντά μου και να οδηγήσω το Εθνικιστικό Κίνημα όσο πιο υψηλά μπορώ.

-Πώς αισθάνεται κανείς όταν τον χαρακτηρίζουν «άκρο»; Σας στενοχωρεί η χαμηλή δημοτικότητα που έχετε στις δημοσκοπήσεις;

Ν.Γ.Μ.: Σε μία τελευταία μέτρηση ένα 12% των Ελλήνων είχε θετική άποψη για μένα. Εάν σκεφθεί κανείς πόσα έχουν πει και γράψει εναντίον μου, τότε αυτό είναι ένα θαύμα! Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχω…

-Τι ήταν αυτό που σας έσπρωξε στα νιάτα σας, ώστε να στραφείτε στο χώρο αυτό, να δημιουργήσετε δηλαδή τη «Χρυσή Αυγή»;

Ν.Γ.Μ.: Η Πίστη μου στην Εθνικιστική Ιδέα και η οργή μου απέναντι στους πολιτικάντηδες υποκριτές, που παρίσταναν τους πατριώτες και ξεπουλούσαν Ιδανικά και Ιδέες. 

-Πιστεύετε στον Θεό ή στο δωδεκάθεο όπως σας κατηγορούν κάποιοι Μητροπολίτες;

Ν.Γ.Μ.:Αν και η ερώτησή σας εμπίπτει στα προσωπικά δεδομένα θα σας απαντήσω. Πιστεύω στον Θεό και στην Ορθοδοξία. Και όσο για τους Μητροπολίτες, έχω πολύ καλές σχέσεις με αρκετούς από αυτούς. Αν κάποιος μας κατηγορεί, ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει την γνώμη του.

-Ποια η γνώμη σας, με δυο κουβέντες, για τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή, τον Αλέξη Τσίπρα, τη Φώφη Γεννηματά, το Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη;

Ν.Γ.Μ.: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να γνωρίζει ότι στην Βουλή υπάρχει ένα κόμμα που ψήφισε ο Λαός και που έχει θεσμικό ρόλο και για το οποίο υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας…  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ό,τι μπορεί για να δείξει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με την λαϊκή δεξιά. Πράγματι έτσι είναι. Εάν υπάρχει μία Λαϊκή Δεξιά σήμερα στην Ελλάδα και αυτό αποδεικνύεται και από τις περιοχές όπου παίρνει τις ψήφους της, είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Ο Κώστας Καραμανλής είχε την έμπνευση για μια γεωπολιτική στροφή της Ελλάδος προς την Ρωσσία, μία έμπνευση που την πλήρωσε ακριβά. Ο Αλέξης Τσίπρας προσέφερε μεγάλη υπηρεσία στην χώρα, εξευτελίζοντας την αριστερά! Η Φώφη Γεννηματά και το σημερινό ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θυμίζουν μνημόσυνο όπου όλοι κλαίνε τον μακαρίτη, όπου μακαρίτης το 40% που έπαιρναν κάποτε… Όσο για τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη, τους εύχομαι καλή τύχη, γιατί μόνο με πολύ τύχη θα επιβιώσουν πολιτικά.

-Υπάρχουν πολιτικοί από το δημοκρατικό τόξο, με τους οποίους συζητάτε ή έχετε φιλίες;

Ν.Γ.Μ.: Η λέξη φιλία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Δεν έχω φιλίες με κάποιους απ’ αυτούς συζητώ, αλλά δεν λέω με ποιους, για να μη τους… εκθέσω.

-Πώς περνάτε τον προσωπικό σας χρόνο. Σχεδόν τίποτε δεν μαθαίνουμε για εσάς; Βγαίνετε; Πώς ζείτε;

Ν.Γ.Μ.: Δεν μαθαίνεται τίποτε για εμένα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ κανείς με εμένα, παρά μόνο για να με υβρίσει. Μια εκπομπή τηλεοπτική με κάπως προσωπικό χαρακτήρα, η εκπομπή “Πρωταγωνιστές” του κ. Σταύρου Θεοδωράκη, έκανε ρεκόρ θεαματικότητας πολιτικής εκπομπής εκείνης της χρονιάς. Μελετώ πολύ, μου αρέσει το διάβασμα, η μουσική, μου αρέσει ιδιαίτερα ο Διονύσης Σαββόπουλος, όσο και αν δεν θα του αρέσει εάν θα το διαβάσει, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Σταμάτης Σπανουδάκης. Παρακολουθώ κινηματογράφο και θαυμάζω ιδιαίτερα τις ταινίες, που έχει σκηνοθετήσει ο Κλίντ Ίστγουντ! Ξεχωρίζω από αυτές το “Γράμματα από την Ίβο Τζίμα” και “ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ”.

-Κεφάλαιο: Ελένη Ζαρούλια, η σύζυγος. Τι λέτε για αυτό το κεφάλαιο;

Ν.Γ.Μ.: Η Ελένη δεν είναι απλά η σύζυγός μου, είναι η μητέρα της αγαπημένης μου κόρης και προπαντός ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ και θα πρέπει να ντρέπονται όσοι μιλούν για οικογενειοκρατία, γιατί ήταν υποψήφια στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ του 0% της δεκαετίας του ’90 και είναι συγκατηγορούμενή μου και στην δίκη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

-Η κόρη σας η Ουρανία, ασχολείται ακόμη με τα πολιτικά ή έπαψε πια και γιατί;

Ν.Γ.Μ.: Η κόρη μου πάντοτε θα ασχολείται με τα πολιτικά, αλλά με πολύ διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ο μέσος άνθρωπος εννοεί. Όπως και όλοι μας ασχολούμαστε με την πολιτική για Ιδέες και μόνο για Ιδέες και όχι για συμφέροντα.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/n.-g.-michaloliakos-den-ntrepomai-gia-tipote#ixzz5iLTb44RC