ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ! ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ: ΣΤΑ ΕΞΙ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΜΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι Τουρκαλάδες, δεν αμφισβητούν μόνο πρακτικά –με τις συνεχείς μαζικές παραβιάσεις που πραγματοποιούν στους ουρανούς του Αιγαίου μας- τα 10 μίλια εναερίου χώρου, αλλά και θεωρητικά.  

Έτσι, οι… αγαπημένοι μας γείτονες, μέσω του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Χακίμ Ακσόι, απάντησαν  στην –ψόφια!- ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ σχετικά με τις δηλώσεις του Ερντογάν Πασά, για την δραστηριότητα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από το Αιγαίο.

Στην ανακοίνωσή του, ο Ακσόι επιμένει στη θέση της Άγκυρας ότι οι πτήσεις εντός των 10 ναυτικών μιλίων έως και τα 6 ναυτικά μίλια (στο όριο δηλαδή των χωρικών υδάτων) δεν συνιστούν παραβίαση, μιας και αφορούν διεθνή εναέριο χώρο και όχι ελληνικό. 
«Η ανακοίνωση που έγινε σήμερα από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Τουρκίας στο Αιγαίο ήταν αδιανόητη και παράξενη, λόγω του χρόνου που γίνεται και του περιεχομένου της. Η Τουρκία έχει τη θέση ότι η ελεύθερη χρήση του διεθνούς εναέριου χώρου στο Αιγαίο δεν θα πρέπει να αποτελεί επίμαχο ζήτημα μεταξύ των δύο χωρών. Η Ελλάδα, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει ότι έχει 10 μίλια εναέριου χώρου πέραν των 6 μιλίων των χωρικών υδάτων, σε σαφή αντίφαση με το διεθνές δίκαιο. Αυτή η υπόθεση, που η Ελλάδα αντιλαμβάνεται ως απειλή τις πτήσεις της Τουρκίας, οι οποίες είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο, και τις παρουσιάζει ως παραβιάσεις, δεν είναι σε καμία περίπτωση συμβατή με την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Πως εξηγείται το θράσος των Τουρκαλάδων; Βρίσκουν και τα κάνουν!