ΟΙ «ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ» ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ, ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ… ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Εντείνουν τις προκλήσεις τους οι «Μακεντόνσκι» του «Ουράνιου Τόξου», μετά από την προδοσία των Πρεσπών και κάθε φορά ζητάνε και κάτι περισσότερο. Ωστόσο, δεν ενθαρρύνονται μόνο από την προδοσία των Πρεσπών, αλλά και από τις πισώπλατες μαχαιριές των… φίλων μας των Αμερικανών.

Έτσι, ο επικεφαλής των «Μακεντόνσκι» υποστήριξε ότι:

«Αυτά είναι τα χωριά στα οποία υπάρχουν εθνικά Μακεδόνες και ανήκουν στην εθνική μακεδονική μειονότητα στη Βόρεια Ελλάδα. Από την Καστοριά μέχρι τη Δράμα και μέχρι τις παρυφές Θεσσαλονίκης και Βέροιας».

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου των Σκοπίων, Μίλε Μποσνιακόφσκι, που απαντώντας στην στημένη ερώτηση «Μπορείτε να μου πείτε αν οι Μακεδόνες του Αιγαίου μιλούν Μακεδονικά;» απάντησε ως εξής:

«Υπάρχει ορισμένη κατηγορία πολιτών στην Ελλάδα που δεν μιλάει ελληνικά, μιλάει άλλη γλώσσα».

Όλα αυτά βεβαίως δεν αναφέρθηκαν»ξεκάρφωτα», αλλά μετά την δημοσιοποίηση της ετήσιας έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα», στην οποία αναφέρονται τα κάτωθι: «Ενώ το Σύνταγμα και ο νόμος απαγορεύει διακρίσεις εναντίον μειονοτήτων, παρόλα αυτά υπάρχει θέμα, αν και η κυβέρνηση αναγνωρίζει το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Πολλά άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη μειονότητας αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην έκφραση της ταυτότητας τους και στη διατήρηση της κουλτούρας τους».

Όπως βλέπουμε, οι Αμερικανοί «κόβουν» και οι Σκοπιανοί και οι «Μακεντόνσκι» «ράβουν»! Τυχαίο; Δε νομίζουμε! Είναι συνεννοημένοι!