ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ – ΥΠΑΤΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΠΑΙΑΤ, ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ… ΡΩΣΣΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ!

Σε μια πολύ περίεργη «καταγγελία», για… ρωσσική ανάμειξη στις προσεχείς εκλογές στην Ελλάδα, προχώρησε ο πρεσβευτής – Ύπατος Αρμοστής Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στον Ant1 την οποία σήμερα… διαψεύδει, υποστηρίζοντας ότι έγινε λάθος στη… μετάφραση. Εκλαμβάνουμε την αρχική του δήλωση ως αυτήν που τον εκφράζει, γιατί τέτοια λάθη δεν γίνονται, παρά μόνον ηθελημένα:

«Έχουμε δει αποδείξεις αυτού του είδους χειραγώγησης των πληροφοριών. Για παράδειγμα τις προσπάθειες της Ρωσίας σχετικά με την ορθόδοξη Εκκλησία, τις προσπάθειες να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικό Πατριάρχη. Μπορώ να σας πω τώρα ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδος».

Οι δηλώσεις του αυτές, έγιναν στην εκδήλωση «disinfo week» στην Αθήνα, στο πλαίσιο της εκστρατείας των ΗΠΑ κατά της παραπληροφόρησης, στόχος της οποίας σύμφωνα με τον Πάιατ ήταν «να ευαισθητοποιήσει ώστε οι Ελληνικοί θεσμοί και ο ελληνικός Τύπος που είναι αρκετά ισχυροί να είναι σε συναγερμό και να μπορέσουν να αντιδράσουν καταλλήλως».

Τι θέλει να πει ο «ποιητής»; Υπέρ ποίου κόμματος, απ’ αυτά τα δύο που θα διεκδικήσουν την εξουσία, θα γίνει η… ρωσσική παρέμβαση, αφού ΣΥΡΙΖΑ και Νουδούλα συναγωνίζονται σε αμερικανοδουλεία; Προς τι το δούλεμα; Προφανώς, κάποιος λόγος θα υπάρχει! Μήπως αυτός είναι η εκ νέου πρόκληση όξυνσης των ελληνο-ρωσσικών σχέσεων;