ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΟΙ «ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»… 11 ΨΟΦΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΜΠΑΝ  

Το’ πε και το’ κανε ο Κούλης Νουδούλης! Κι όχι μόνο κατέθεσε επιστολή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό (ΕΛΚ) Κόμμα για τον αποκλεισμό του εθνικού κυβερνήτη της Ουγγαρίας Βίκτορος Όρμπαν και του κόμματός του Fidesz, μέχρι που να συμμορφωθεί με τις νεοταξίτικες απαιτήσεις (αμ δε!), αλλά… συντονίστηκε και με άλλα 11 ψοφοδεξιά κόμματα της Ευρώπης που γυρεύουν το ίδιο.

Η κατάπτυστη επιστολή του Κούλη έχει ως εξής:

«Ένα κόμμα δεν μπορεί να επωφελείται από τα προνόμια της συμμετοχής του στο ΕΛΚ, αλλά την ίδια στιγμή να αρνείται να αναλάβει το μερίδιο του κόστους των πολιτικών που απαιτούν πανευρωπαϊκή κατανομή των βαρών. Ο κ. Ορμπαν, ειδικώς με τη στάση του στο μεταναστευτικό ζήτημα παραβιάζει την αρχή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να πέφτει το σύνολο του διαχειριστικού βάρους του ελέγχου των συνόρων της ΕΕ στις μεθοριακές χώρες. Η παράκαμψη θεμελιωδών συνταγματικών αρχών, οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αλλά και η προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ είναι πρακτικές που δεν εφαρμόζονται μόνο από την κυβέρνηση Όρμπαν. Αυτές είναι πρακτικές που εφαρμόζονται σε όλες τις λαϊκιστικές κυβερνήσεις, ανεξάρτητα από την ιδεολογική προέλευσή τους. Και βέβαια εφαρμόζονται και στην πατρίδα μου την Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει συστηματικά τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου. Όταν επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά ένα κόμμα το οποίο ανήκει στη δική μας πολιτική οικογένεια, δεν μπορούμε να προσποιούμαστε πως δεν βλέπουμε. Πρέπει να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Ούγγρους φίλους μας ότι η συμπεριφορά τους αυτή δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτή».

Τι μέλλει γενέσθαι;

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ:

«Δώδεκα κόμματα μέλη του ΕΛΚ από εννέα χώρες ζήτησαν τον αποκλεισμό ή την αναστολή του Fidesz, και αυτό θα συζητηθεί στην Πολιτική Συνέλευση στις 20 Μαρτίου. Η απόφαση ανήκει σε όλα τα μέλη του ΕΛΚ και δεν μπορώ να προβλέψω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης».

Αυτά για όσους αφελέστατους νομίζουν πως η Νουδούλα ως κυβέρνηση θα αλλάξει την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» του Τσίπρα!

(ΥΓ): Μπουμπούκο, σκάσε!