ΓΟΝΕΑΣ 1 ΚΑΙ ΓΟΝΕΑΣ 2

Άρθρο στην εφημερίδα «Εμπρός»

Διαβάζουμε στις εφημερίδες ότι τα «Γονέας 1» και «Γονέας 2», αντικαθιστούν το «Πατέρας» και το «Μητέρα» στα Γαλλικά σχολεία και ότι πέρασαν από το γαλλικό κοινοβούλιο συγκεκριμένες νομοθετικές τροποποιήσεις βάσει των οποίων πλέον στα σχολεία θα σταματήσει η χρήση των όρων «πατέρας» και «μητέρα» για να αντικατασταθούν από τους «ουδέτερους» «γονέας 1» και «γονέας 2»! Κι αυτό έγινε προκειμένου να μην υπάρχουν «διακρίσεις» εις βάρος των γονέων ιδίου φύλου, οι οποίοι χρόνια τώρα, μέσα από πανίσχυρα λόμπυ διεκδικούν «ίση μεταχείριση»! Πέραν των εντόνων διαμαρτυριών «συντηρητικών» φορέων της γαλλικής κοινωνίας, προβληματισμό προκαλεί το νομοθέτημα και στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων καθώς θεωρούν ότι με την χρήση των όρων «γονέας 1» και «γονέας 2» θα προκληθεί «γονεϊκή ιεραρχία» καθώς τίθεται το ερώτημα-πρόβλημα ποιός γονέας θα είναι το νούμερο 1 και ποιός το νούμερο 2!
Βέβαια από τον ερωτύλο Μακρόν δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό.
Όταν λοιπόν εφαρμοστούν  και στην Ελλάδα τα νέα αυτά μέτρα θα πρέπει  να γίνουν ορισμένες αλλαγές και να ξεχάσετε αυτά που ξέρατε. Παράδειγμα. Το επιφώνημα «Αχ μάνα μου» θα πρέπει να γίνει «Αχ γονέα 1 μου». Στο αριστουργηματικό τραγούδι του Σταμάτη Κόκοτα «Γιέ μου», θα πρέπει να γίνει μία ελαφρά τροποποίηση των στίχων, ως εξής «Γιέ μου δεν τον άκουσες το δόλιο σου γονέα 2, παρασύρθηκες και μέρα με τη μέρα, είσαι είκοσι χρονών κι όμως γερνάς», Το ίδιο και στο τραγούδι «Η μάνα μου με δέρνει», αν και εκείνον που πρέπει να δείρουμε είναι αυτός που θα προσπαθήσει να φέρει τέτοιες καινοτομίες.
Επίσης, ανάλογες αλλαγές, πρέπει να γίνουν και σε παλιές Ελληνικές ταινίες. Η ταινία π.χ. «Δυό μάνες στον σταυρό του πόνου» θα πρέπει να γίνει «Γονέας 1 + Γονέας 1 στον σταυρό του πόνου». Βέβαια μπορεί και το «Γονέας 1» να αντικατασταθεί με το «Πάστα Φλώρα», από την ταινία «Μιά τρελή τρελή οικογένεια», για να αποφεύγουμε την κουραστική επανάληψη του 1 και 2. Τέλος θα πρέπει να βρούμε και άλλον όρο όταν αναφερόμαστε στην «Μητρική Γλώσσα». Η πρόταση μου είναι το «Μοσχαρίσια Γλώσσα», που είναι και χορταστική.
Όσο για το αγωνιώδες ερώτημα που βασανίζει την ομοφυλοφιλική κοινότητα, του ποιος θα είναι ο «γονέας 1» και ποιος ο «γονέας 2», η απάντηση είναι απλή: Ο πιο τσαχπίνης!

Χ.Μ.