ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ, ΠΟΥ ΥΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΛΕΓΟΤΑΝ… ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ

Ως γνωστόν, τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε την Ελλάδα ο «πολύς» Πιέρ Μοσκοβισί, υπό την ιδιότητα του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως – και χαρακτηρίστηκε στο κοινοβούλιο «ανεπιθύμητος» από την εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια.

Ποιος είναι αλήθεια ο περί ου ο λόγος;

Μεγαλούργησε στην Γαλλία, αλλά πραγματικός Γάλλος δεν είναι. Και οι δύο γονείς του – ο Σερζ Μοσκοβισί και η Μαρί Μπρομπέργκ – Μοσκοβισί- ήταν Εβραίοι της Ρουμανίας, που μετανάστευσαν στην Γαλλία και πήραν την γαλλική υπηκοότητα.

Βέβαια, προσάρμοσαν και το επώνυμό τους, που στην Ρουμανία ήταν Μοσκοβίτσι, στο πιο γαλλικό Μοσκοβισί. Ένα επώνυμο που προέρχεται από το βιβλικό όνομα Μωυσής (Μόσκο στα ρουμανικά…). Άρα, αν τύχαινε να γεννηθούν στην Ελλάδα, το οικογενειακό επώνυμο θα ήταν… Μωυσιάδης.

Και κάτι τελευταίο… Πριν την αλματώδη άνοδό του σε διάφορες πολιτικές και κυβερνητικές θέσεις στην Γαλλία, ο Μοσκοβισί ανήκε στην «Επαναστατική Κομμουνιστική Ένωση», που ήταν μια τροτσκιστική συμμορία, σαν την ΑΝΤΑΡCIA!

Συμπερασματικά, το πέρασμα από την ακροαριστερά προκειμένου κάποιος να γίνει μεγάλος και τρανός, δεν είναι μόνο ελληνική πατέντα. Συμβαίνει και εις Παρισίους και παντού!