ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στις 12 Ιουνίου του 2018 ομάδα αναρχικών πραγματοποίησε διαμαρτυρία μπροστά στο σπίτι του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη. Θέμα της διαμαρτυρίας ήταν η χορήγηση τακτικής άδειας στον τρομοκράτη, Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι αναρχικοί κόλλησαν στην είσοδο του σπιτιού του βουλευτή αφίσα, η οποία μεταξύ άλλων έγραφε ότι ο βουλευτής είναι μίασμα και ότι δεν έχει λόγο να κοιμάται ήσυχος. Στην αφίσα, η οποία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, αναγραφόταν η διεύθυνση κατοικίας του βουλευτή. Ήταν μία ξεκάθαρη απειλή κατά της ζωής του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη. Ο βουλευτής δεν έδωσε καμία συνέντευξη για το περιστατικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε θέση. Τα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ αποσιώπησαν την είδηση. Η Αστυνομία δεν έκανε συλλήψεις.

Στις 16 Ιανουαρίου του 2019 ομάδα ατόμων που διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανήρτησε σε δημόσιο χώρο αφίσες με το πρόσωπο του βουλευτή Τριαντάφυλλου Μηταφίδη. Στην αφίσα αναγραφόταν το ερώτημα: «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;». Δεν υπήρχε καμία έμμεση ή άμεση απειλή (και δεν υπήρχε γραμμένη η διεύθυνση του σπιτιού του βουλευτή). Ο κ. Μηταφίδης έδωσε πλήθος συνεντεύξεων δηλώνοντας ότι νιώθει πως έχει στοχοποιηθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για ακροδεξιούς και παρακράτος. Τα κυβερνητικά ΜΜΕ ξεσάλωσαν. Η Αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα που κολλούσαν αφίσες σε πόλεις της Β. Ελλάδας και αναζητεί αυτούς που τις τοποθέτησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Δύσμοιρη Ελλάδα. Αυτά τα ανθρωπάρια ανέλαβαν στα χέρια τους τις τύχες σου σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας σου. Αυτοί οι θρασύδειλοι αριστεροί της δεκάρας ανέλαβαν εκβιαστικά την εξουσία για να διχάσουν τους Έλληνες και να γκρεμίσουν οτιδήποτε είχε μείνει όρθιο. Επιστράτευσαν όλα τα σκοτεινά τερτίπια της ολοκληρωτικής τους ιδεολογίας για να επιβιώσουν. Έλληνες μη φοβάστε. Σηκώστε ψηλά το κεφάλι. Αντισταθείτε στα πολιτικά θρασίμια του ΣΥΡΙΖΑ. Το τέρας ξεψυχά. Η πατρίδα μας σύντομα θα είναι και πάλι ελεύθερη.