ΠΟΙΑ «ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ»; ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ, Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ!

  

Ποια «κίτρινα γιλέκα» τώρα; Εδώ «αναστέναξε» η Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ (Πλατεία Δημοκρατίας) του Παρισιού, από χιλιάδες διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας Εντουάρ Φιλίπ, η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, οι πρώην πρόεδροι Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ, ο Γάλλος… «Κουτσούμπας» Φαμπιάν Ρουσέλ, η περιφερειάρχης του Παρισιού Βαλερί Πεκρές, εκατοντάδες βουλευτές όλων των κομμάτων του «συνταγματικού τόξου» και άλλα πολλά επιφανή στελέχη του γαλλικού κατεστημένου, σ’ ένα μεγάλο συλλαλητήριο!

Βέβαια, το συγκεκριμένο συλλαλητήριο δεν είχε να κάνει με τα δίκια του γαλλικού λαού, αλλά με τον… «αντισημιτισμό» που έχει φουντώσει τα τελευταία χρόνια στην Γαλλία.

Μάλιστα, λίγο πριν από το καθεστωτικό συλλαλητήριο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν και οι πρόεδροι της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας –που δεν ήταν παρόντες στο συλλαλητήριο, για λόγους ασφαλείας- επισκέφθηκαν το εβραϊκό κοιμητήριο του Κατσενέμ και  κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Οι γαλλικές αρχές και ο πολιτικός κόσμος κάλεσαν τους Γάλλους να κινητοποιηθούν και να διαδηλώσουν παντού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατακόρυφη αύξηση των αντισημιτικών ενεργειών στη χώρα (+74% το 2018).
Εκείνο όμως που απέφυγαν επιμελώς να πουν όλοι οι παραπάνω ρέκτες, είναι ποιοι είναι –στην συντριπτική τους πλειοψηφία- οι ένοχοι των «αντισημιτικών» ενεργειών. Μήπως γιατί είναι «προσφυγάκια» από μουσουλμανικές χώρες;