ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ» ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο «ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;

«Ο αντισημιτισμός λαμβάνει ξανά τρομακτικές διαστάσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη», αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, επικαλούμενος έρευνες, στατιστικά στοιχεία και απόψεις «ειδικών».
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, την περασμένη χρονιά η Γαλλία κατέγραψε 74% αύξηση στον αριθμό των αδικημάτων κατά Εβραίων πολιτών της, με τα καταγεγραμμένα περιστατικά «αντισημιτισμού» να ανέρχονται στα 541 το 2018, από 311 το 2017, ενώ από κοντά έρχεται η Γερμανία, με 1.646 περιστατικά και αύξηση κατά 60% των «αντισημιτικών» επιθέσεων. 

Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα τριών πρόσφατων πανευρωπαϊκών ερευνών, που δείχνουν ότι οι Εβραίοι αισθάνονται ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο και βιώνουν ένα κλίμα αυξημένης επιθετικότητας, τα τελευταία χρόνια. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών, το 90% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο αντισημιτισμός αυξάνεται στη χώρα τους και 30% έχουν πέσει θύματα παρενόχλησης. Πάνω από το ένα τρίτο των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι αποφεύγει να πηγαίνει σε εβραϊκές εκδηλώσεις λόγω φόβου για την ασφάλεια του, ενώ το ίδιο περίπου ποσοστό έχει σκεφτεί τη μετανάστευση. Σχεδόν το 80% των ερωτηθέντων έχει πάψει να καταγγέλλει μικρής έκτασης περιστατικά στις αρχές, επειδή πιστεύουν ότι «δεν θ’ αλλάξει τίποτα».
Όλα αυτά πιθανότατα έχουν μεγάλη δόση αληθείας, αλλά ο Guardian και οι «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» αποφεύγουν επιμελώς να πουν ποιοι ευθύνονται για τα «αντισημιτικά» περιστατικά. Μήπως ευθύνονται –κατά κύριο λόγο- τα προερχόμενα από μουσουλμανικές χώρες «προσφυγάκια», που έχουν κατακλύσει την Ευρώπη, με τις ευλογίες των διεθνών σιωνιστών;