ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ «ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Μια «έρευνα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου», κυκλοφορεί σήμερα στα ΜΜΕ, καταγράφοντας τις τάσεις του εκλογικού σώματος ενόψει της αναμέτρησης του Μαΐου για τις ευρωεκλογές.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δίνονται, η Νουδούλα συγκεντρώνει 36%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,7%, η Χρυσή Αυγή 8,6%, το Κίνημα Αλλαγής 7,9% και το ΚΚΕ 6,7%.

Κάτω από το όριο του 3%, είναι η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ με 1,4%, το Ποτάμι με 1,5%, η Ελληνική Λύση με 2,2%, η Λαϊκή Ενότητα 1,3% και η Πλεύση Ελευθερίας 1,2%. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας από τα ποσοστά των κομμάτων, προκύπτει ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει 9 έδρες στην Ευρωβουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ 6, ενώ από 2 έδρες θα έχουν η Χρυσή Αυγή, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ.

Βέβαια, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται αυξημένα σε σχέση με το 7% των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, αλλά ελαφρώς μειωμένα από τα ποσοστά των τελευταίων ευρωεκλογών (9,3%) και σίγουρα όχι στις πραγματικές τους διαστάσεις, δηλαδή πάνω από 10%, από τα οποία προκύπτει και τρίτη έδρα.

Με μια προσεκτική ματιά, όμως, στο σχετικό κείμενο, διαπιστώνουμε ότι δεν πρόκειται ακριβώς για «έρευνα του ευρωκοινοβουλίου», όπως διαφημίζεται πομπωδώς, αλλά για συρραφή των «μαγειρεμένων» δημοσκοπήσεων που ανακοινώνουν οι εταίρες εσωτερικού:
«Η έρευνα από το ευρωκοινοβούλιο αφορά κάθε χώρα ξεχωριστά, έγινε με την αξιοποίηση και των ευρημάτων από εθνικές δημοσκοπήσεις και δεν πρόκειται για κλασικό γκάλοπ, αλλά για πρόβλεψη των αποτελεσμάτων…».

Καταλάβατε τώρα τι κόλπα κάνουν τα λαμόγια;