ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΖΑΜΙ ΜΕ ΜΙΝΑΡΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Ο Ερντογάν απαίτησε από τον Τσίπρα το τζαμί Φετχιγιέ με μιναρέ κάτω από την Ακρόπολη, ως αντάλλαγμα της Χάλκης! Τα ανταλλάγματα που ζήτησε από τον Τσίπρα, στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Τουρκία, για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, αποκάλυψε σε ομιλία ο Ερντογάν. 

Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε πως «Στον κύριο Τσίπρα δήλωσα, ζητάτε από εμάς τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Ας ανοίξουμε του είπα το τζαμί Φετχιγιέ στην Αθήνα». «Ρώτησα, γιατί δεν έχει μιναρέ το τζαμί που θα ανοίξετε; Μου είπε πως αντιδρά η αντιπολίτευση και εγώ του απάντησα πώς η εκκλησιά έχει καμπαναριό έτσι και το τζαμί πρέπει να έχει μιναρέ». Μάλιστα, έθεσε δια της… πλαγίου και ζήτημα της μειονότητας της Θράκης λέγοντας πως «Εδώ δεν αντέχετε τη λέξη Τούρκος για τη μειονότητα της Θράκης».

Τους επόμενους μήνες στην Αθήνα θα εγκαινιαστεί το τζαμί στον Βοτανικό που ψηφίστηκε από σύσσωμο το πολιτικό κατεστημένο της χώρας (ΝΔ, Σύριζα, Πασόκ κτλ) το οποίο ήταν και πάγιο αίτημα της τουρκίας ως αντάλλαγμα της Χάλκης!

Οι εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους νεοφιλελεύθερους της ΝΔ ικανοποίησαν το αίτημα του Ερντογάν γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η τουρκική πλευρά δεν θα δεχθεί προχωρήσει παράλληλα στην επαναλειτουργία της Χάλκης και με αυτές τις πολιτικές φτάσαμε να αξιώνει ο «σουλτάνος» δεύτερο τζαμί με μιναρέ στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.   

Φετχιγιέ τζαμί: Μιλάμε για ένα τζαμί που χτίστηκε το 1458 από τον Μωάμεθ Φατίχ τον Πορθητή πάνω στα ερείπια μιας τρίκλιτης βασιλικής της μεσοβυζαντινής περιόδου, για να θυμίζει την Άλωση της Πόλης το 1453. Από τον Μωάμεθ Φατίχ πήρε και το όνομα Φετιγιέ ή Φετιχιέ τζαμί. Επρόκειτο σε κάθε περίπτωση για ένα μνημείο υψηλού συμβολισμού για τους κατακτητές, την εποχή εκείνη.

Σημειώνουμε επιπλέον πως το 2016 παραδόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση τουρκική λίστα με 19 τζαμιά ή σημεία που υπήρχαν τζαμιά επί οθωμανικής αυτοκρατορίας και επιθυμούσαν να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργίας τους ως λατρευτικός χώρος των “εκατομμυρίων μουσουλμάνων που βρίσκονται στην Ελλάδα ή χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως διαμετακομιστικό σταθμό ή ως τουριστικό προορισμό”.

Η λίστα περιελάμβανε τα εξής τζαμιά:

1) Το Γιενή τζαμί (Yeni Cami) στην Θεσσαλονίκη.

2) Το Φετιγιέ τζαμί (Fethiye Cami) στην Αθήνα.

3) Το Μουσταφά Βοϊβόντα τζαμί (Mustafa Voyvoda Camı) στην Αθήνα.

4) Το Ιμπραήμ πασά τζαμί (İbrahim Paşa Cami) στην Καβάλα.

5) Το Χαλίλ μπευ τζαμί (Halil Bey Cami) στην Καβάλα.

6) Το Αγά πασά τζαμί (Ağa Paşa Cami) στο Ναύπλιο.

7) Το Ουλού τζαμί (Ulu Cami) στο Ναύπλιο.

8) Το Τσελεμπί σουλτάν Μεχμέτ τζαμί (Çelebi Sultan Mehmet Cami) στο Διδυμότειχο.

9) Το Γιενή τζαμί (Yeni Cami) στην Λάρισα.

10) Το Οσμάν Σαχ Κουρσουνλού τζαμί (Osman Sah Kurşunlu Cami) στα Τρίκαλα.

11) Το τζαμί της Μονεμβασίας (Monemvasia Camisi).

12) Το Σουλεϊμανιέ τζαμί (Süleymaniye Cami) στην Ρόδο.

13) Το Μουράτ Ρέϊς τζαμί (Murad Reis Cami) στην Ρόδο.

14) Το Αγά τζαμί (Ağa Cami) στην Ρόδο.

15) Το Ντεφτεντάρ τζαμί (Deftedar Cami) στην νήσο Κω.

16) Το Λόντζα τζαμί (Lonca Cami) στην νήσο Κω.

17) Το Ασλάν πασά τζαμί (Aslan Paşa Cami) στα Γιάννενα.

18) Το Φετχιγιέ τζαμί (Fethiye Cami) στα Γιάννενα.

19) Το Κουρσουνλού τζαμί (Kurşunlu Cami) στην Καστοριά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/deutero-tzami-me-minare-sthn-athhna-zhthse-o-erntogan-apo-ton-tsipra#ixzz5fpQvw8XD