ΤΟ… ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ Η GUCCI! ΑΠΕΣΥΡΕ… ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΡΟΥΧΟ!

Μετά την Lacta και την εκστρατεία της υπέρ της… διαφορετικότητας, η… πολιτική ορθότης εφαρμόστηκε –στην πιο γελοία της μορφή- από τον γνωστό ιταλικό οίκο μόδας Gucci, που ανακοίνωσε ότι αποσύρει από την αγορά ένα ρούχο που κατηγορήθηκε ως… ρατσιστικό.

Συγκεκριμένα η Gucci απέσυρε ένα μαύρο πουλόβερ με μακρύ λαιμό, το οποίο καταλήγει σε ένα μεγάλο στόμα με κόκκινα χείλη. Το πουλόβερ αυτό κατηγορήθηκε για… ρατσισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (από εκφυλισμένους «προοδευτικούς»…), γιατί ο μακρύς λαιμός του φτάνει έως το μέσον του προσώπου καλύπτοντας και τη μύτη, έχει ένα άνοιγμα στο σημείο του στόματος στο περίγραμμά του οποίου διαγράφονται χοντρά κόκκινα χείλη. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ιεροεξεταστές της πολιτικής ορθότητας, επρόκειτο για μια αναφορά στο «blackface». Στο θεατρικό μακιγιάζ δηλαδή για τον ρόλο ενός μαύρου προσώπου που θεωρείται από το «προοδευτικαριό» μια γελοιογραφική και ρατσιστική απεικόνιση των μαύρων προσώπων!

Ιδού και η καταγέλαστη ανακοίνωση της εταιρείας: «Η Gucci ζητεί συγνώμη για την ενόχληση που προκάλεσε με αυτό το πουλόβερ. Επιβεβαιώνουμε ότι το προϊόν αποσύρθηκε αμέσως από όλα τα καταστήματά μας και από τον ιστότοπό μας. Η διαφορετικότητα είναι μια θεμελιώδης αξία μας και το περιστατικό αυτό είναι ένα μάθημα για την ομάδα μας και πέραν αυτής».

Τα σχόλια δικά σας!