Ο… ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΟΣ «ΙΑΝΟΣ» ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο… ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Η. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Αφού βλέπουν πως τα… «κάρα» δεν τραβάνε, οι συστημικοί αποφάσισαν να τα… σπρώξουν, δια της διαφημίσεως. Έτσι, διεξήχθη εχθές το πρώτο “debate” για τον δήμο της Αθήνας, εν όψει των δημοτικών εκλογών, αλλά μεταξύ τεσσάρων μόνο υποψηφίων. Των Γερουλάνου (κλεφτο-ΠΑΣΟΚ), Μπακογιάννη (Νουδούλα), Ηλιόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) και φυσικά Σοφιανού (ΚΚΕ) – λείπει ο Μάρτης απ’ την Σαρακοστή;- που είπαν το… ποίημά τους.

Βέβαια, το “debate” δεν έγινε στην τηλεόραση, αλλά στην… καφετέρια του βιβλιοπωλείου «Ιανός». Ανεξαρτήτως όμως του τόπου διεξαγωγής του, προβλήθηκε δεόντως από τα ΜΜΕ.

Έλλειπε βεβαίως –καθότι δεν είχε προσκληθεί- ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Όμως, αυτόν τον κάργα… δημοκρατικό αποκλεισμό τον βλέπει ο κοσμάκης, βγάζει τα συμπεράσματά του και θα απαντήσει αναλόγως στις κάλπες!

(ΥΓ) 1: Ο μυθικός Ιανός, απεικονιζόταν πάντα διπρόσωπος. Ο «Ιανός» του συστήματος για τις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα εμφανίστηκε στην περίπτωσή μας… πολυπρόσωπος, αλλά στην ουσία όλα του τα πρόσωπα είχαν την ίδια «μούρη», καθότι ίδιο είναι το σύστημα που υπηρετούν!

(ΥΓ): Εύλογη απορία: όταν θα μπει στον Β΄ Γύρο ο Ηλίας Κασιδιάρης (όπως προκύπτει απ’ όλες τις έως τώρα μετρήσεις…), θα γίνει άραγε “debade” ή θα σφυρίζουν κλέφτικα ο  συστημικός υποψήφιος που θα είναι αντίπαλός του και τα ΜΜΕ;