Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑ, Ο ΜΙΚΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ RESPUBLICA ΣΤΟ ΣΩΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ, ΠΛΗΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»

Γράφει ο Γιάννης Αγγέλου

Η βουλευτής κ. Μεγαλοοικονόμα ή κ. Μεγαλοοικονόμου ήταν καλεσμένη εχθές το Σάββατο σε ένα σοβαρό και δημοκρατικότατο πάνελ, στην επίσης δημοκρατική-ενημερωτική εκπομπή του Γιάννη Αυτιά, στο δημοκρατικότατο κανάλι του ΣΚΑΪ. Και ήταν μεγάλη τιμή για τον ΣΚΑΪ γιατί η κυρία βουλευτής είναι μία από τις ελάχιστες η οποία επισκέφτηκε τον πρωθυπουργό μας στου Μαξίμου και σπάει το εμπάργκο στο κανάλι των Αλαφούζων!

Η συζήτηση ξεκίνησε στις 09:04 με την ερώτηση του κ. Αυτιά για το αν πρόκειται επιτέλους να παραιτηθεί, κάτι που δεν άρεσε διόλου στην κυρία βουλευτή, η οποία άρχισε αμέσως το “outing” (κοινώς “καρφώματα” ή “ρουφιάνεμα”), κάτι όμως που δεν άρεσε στους υπόλοιπους σοβαρούς καλεσμένους, οι οποίοι μέχρι τις 09:15 είχαν μετατρέψει το πάνελ σε Δελφινάριο! Τύφλα να έχει ο Σεφερλής!

Από όλο αυτό το παραλήρημα μάθαμε πολλά αποκαλυπτικά για την Ένωση Φραπέδων η οποία θα εξυγίανε την Ελληνική πολιτική σκηνή από τον παλαιοκομματισμό αλλά δεν σταμάτησαν οι αποκαλύψεις εκεί….

– Η κ. Μεγαλοοικονόμου ήταν προσωπική επιλογή του τηλε-πρόεδρου και γνωρίζονται πάνω από 20 χρόνια και όχι μια βδομάδα όπως είπε Ο πρόεδρος!

– Ο κυρ Λεβέντης είχε δώσει την υπόσχεση στους βουλευτές και ψηφοφόρους του πως οι βουλευτές του θα αλλάζουν ανά εξάμηνο, έτσι η Μεγαλοοικονόμου έπρεπε να παραδώσει τη θέση της στον Γιάννη Καλλιάνο τον Αύγουστο του 2016. Τον Μάρτιο του 2016 όμως ο κ. Λεβέντης την κάλεσε στο γραφείο του και μαζί με τον υιό και βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Μάριο Γεωργιάδη, την προέτρεψαν να μη παραιτηθεί γιατί δεν ήθελε ο Μάριος να παραιτηθεί, αλλά δεν μπορούσε να το πει πρώτος, επομένως έπρεπε να κάνει την αρχή κάποιος άλλος ή μάλλον κάποια άλλη για να ακολουθήσουν και οι άλλοι βουλευτές των Κεντρώων να αρνούνται να παραιτηθούν.

Για ένα “περίεργο” λόγο η κ. Μεγαλοοικονόμου ηχογράφησε τη συζήτηση (μόνο αυτή ή και άλλες;), κατά τα λεγόμενα της! Ίσως επειδή γνωρίζει πόσο λεβέντης είναι ο κυρ-Λεβέντης και πως αν πήγαινε κάτι στραβά θα την άφηνε έκθετη; Πιθανόν…

-Όταν είπε πως «Θα παραδώσω το ηχητικό στον εισαγγελέα» τότε (επιτέλους) κατάλαβαν οι άλλοι ότι είχε ηχογραφήσει τη συζήτηση και ξεκίνησε να αποκτά ενδιαφέρον… ο Δημητράκης Καμμένος σιώπησε αμέσως (φαινόταν λες και σκεφτόταν αν τον είχε ηχογραφημένο και εκείνον) ενώ άλλοι προσπαθούσαν να αφήσουν υπονοούμενα ότι όλα αυτά μπορεί να ήταν σχέδιο του Τσίπρα εναντίων των πολιτικών αντιπάλων του!

Τότε συνέχισε και η κυρία το “outing” θυμίζοντας τις πολιτικές θέσεις τόσο του Λεβέντη το 2012, περί διπλής ονομασίας των Σκοπίων, όσο και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και τονίζοντας πως «Μόνο η Χρυσή Αυγή θα πήγαινε στο συλλαλητήριο (για τη Μακεδονία), η Νέα Δημοκρατία, ήμουν δίπλα, είχε πει πως δεν θα πάει κανένας! Όταν πήγε ο Λεβέντης για τα ψηφαλάκια, στείλατε και εσείς!».

-Αφού εξοργίστηκε μόνη της με αυτά που έλεγε δήλωσε πως «Θα παραιτηθώ»! Στις επανειλημμένες ερωτήσεις του Αυτιά «Αύριο;» απάντησε το αμίμητο «Δεν σας ενδιαφέρει πότε θα παραιτηθώ»… και απαίτησε να βγει ο Σύριζα και να την στηρίξει γιατί όταν πήγε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Σύριζα ήταν η 153η  (μαζί με τους ΑΝΕΛίστες) και όχι «η κυρία 151» όπως την αποκαλεί ο Λεβέντης και ενώ τα ψήφισε όλα δεν πήρε ούτε λεφτά ούτε οφίτσια! Άρα, τώρα παζαρεύει για να MHN παραιτηθεί και να MHN πέσει η κυβέρνηση…

-Δεν τα έχει με τον Τσίπρα, απλά ξεμπροστιάζει τον Λεβέντη και αν τις προτείνουν υπουργείο αύριο θα το αρνηθεί (εδώ αναγκάστηκα να κάνω παύση 5’ λεπτών από τα γέλια)!

-Τότε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος του ΠΑΣΟΚ έκανε μια απόπειρα να γελοιοποιήσει τους “μικρούς” και “ασόβαρους” πολιτικούς οι οποίοι εκχυδαΐζουν (Φεφ!) τη πολιτική σκηνή με «Αλισβερίσια, εκβιασμούς…ζούμε στην εποχή της γκαζόζας και του Παπαχριστόπουλου! Αυτό είναι τραγωδία για τη χώρα» συνέχισε ο εκπρόσωπος το κόμματος των χρεοκοπημένων κλεφτών, λαϊκιστών και γραφικών πολιτικών λέγοντας «Θα μπορούσε να είναι μια πάρα πολύ καλή παράσταση σε ένα θερινό θέατρο»!

Αυτό πυροδότησε την κυρά Θοδώρα Μεγαλοοικονόμου που συνέχισε το “outing”, «Και εσείς θέατρο είστε, στη κυρία Φώφη, μου είχαν κάνει πρόταση! Λοιπόν και εσείς θέατρο είστε!» Και συνέχισε να δίνει πόνο, χαρακτηρίζοντας τόσο τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ «Και εσείς θέατρο είστε και λυπάμαι για το πολιτικό σας σύστημα! Λυπάμαι! Γι’ αυτό και πήγα στο ΠΑΣΟΚ..εεεεε στον Σύριζα για να ξεμπροστιάσει τα φαγοπότια σας»! Έτσι είναι, μετά από τόσα παζάρια, τούμπες, προσφορές και μεταγραφές δεν ξέρεις ούτε καν που είσαι και ποιος έχει τη κουτάλα!

Κάπου εκεί άρχισε να χτυπάει νευριασμένη το χέρι στο τραπέζι δηλώνοντας πως «Θα μιλήσω όσο θέλω» με αποτέλεσμα να ξυπνήσει ο (μικρο)Οικονόμου που δεν άντεξε να καθυβρίζει η Μεγαλοοικονόμου όλα τα κόμματα από τα οποία πέρασε (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και νυν εκλεχθείς στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας)! Και ξεκίνησαν οι δημοκρατικοί χαρακτηρισμοί εκατέρωθεν (σημ. τέτοιους απολαυστικούς διαλόγους δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο Δημήτρης Ψαθάς)!

-«Σιγά κ. Οικονόμου και εσείς κάνατε το γύρω-γύρω όλων των κομμάτων»

-«Είσαι ασύδοτη, είσαι γραφική και είσαι γελοία»
-«Κύριε Οικονόμου με το επικρατείας βγήκατε, τώρα που θα πάτε με το σταυρουλάκι θα δούμε..»

-«Σας παρακαλώ, γελοίο πρόσωπο..» (όπως λέμε “λευκό πρόσωπο”;) «Στηρίζεται ο Τσίπρας σε εσένα τώρα»

-(επεμβαίνει ο Δημήτρης Καμμένος) «Και η ΝΔ της έκανε πρόταση»

-(συνεχίζει ο Οικονόμου) «Ντροπή»!

Και ενώ ο Αυτιάς προσπαθεί να ηρεμήσει τα πράγματα πριν πιαστούν στα χέρια οι μικροί και μεγάλοι οικονόμοι εκείνοι συνεχίζουν ακάθεκτοι, όπως μόνο οι δημοκράτες ξέρουν…

-«Γελοία πρόσωπα!»

-«Γελοίος είσαι εσύ!»

-«Βρε άιντε από δω πέρα!»

-«Γελοίος είσαι εσύ!»

-«Στηρίζεις τον Τσίπρα, ο Τσίπρας στηρίζεται σε εσένα! Ντροπή του και αυτουνού!»

-«Έχεις περάσει από όλα τα κόμματα!»

-«Έχεις καταλήξει (σε ποιο κόμμα είσαι); Και ντροπιάζεις και τον Πειραιά!»

-«Σιγά τον πολυέλαιο! Καμιά εκτίμηση δεν σου έχω!»

-«Και εγώ. Άιντε!»

-«Κοίταξε να σου πω μη μου λες εμένα άιντε..»

-«Φύγε από δω πέρα σε παρακαλώ…»

Και αφού σήκωσαν και οι δυο τα χεράκια τους στο δάσκαλο κύριο Αυτιά κήρυξε… διάλειμμα όπου άλλαξαν θέσεις μεταξύ τους και απομακρύνθηκαν οι οικονόμοι μεταξύ τους.

Βέβαια το παραλήρημα δεν είχε ολοκληρωθεί και επέστρεψαν με την απαίτηση της Μεγαλοοικονόμου να μιλάει αποκλειστικά και μόνο αυτή και συνέχισε τα αμίμητα:

«Ο Τσίπας είναι ο καλύτερος ηγέτης… κορώνα στο κεφάλι μου… θα τα ψηφίσω όλα… ο Τσίπρας είναι ηγέτης και είναι λεβεντιά, όλοι οι άλλοι είναι κουραμπιέδες»

Και κάπως έτσι πέφτει η αυλαία στο Δελφινάριο υπό τα χειροκροτήματα των θεατών της παράστασης «Άλλα υποσχόμαστε, άλλα κάνουμε και το λέμε λεβεντιά!»