ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΑΓΚΑΛΟΥΣ

Πράγματι, φταίει ο λαός που ψηφίζει Πάγκαλους

Απαλλαγμένος από κάθε έννοια πολιτικού κόστους, εφόσον έχει κλείσει τον κύκλο του, ο Θεόδωρος Πάγκαλος συχνά τα τελευταία χρόνια, δημιουργεί αίσθηση με τις δηλώσεις του οι οποίες κρύβουν και δόσεις ετεροχρονισμένης αλήθειας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του λοιπόν, στα ΝΕΑ, «Ο ελληνικός λαός μου ζητούσε συνεχώς ρουσφέτια, δεν έκανα ποτέ κανένα. Ο ελληνικός λαός επιδοκιμάζει και επομένως διαφθείρει τους πολιτικούς που του κάνουν τα χατίρια. Ο λαός ήθελε ρουσφέτια και ατομικές εξυπηρετήσεις. Ο ελληνικός λαός είναι ένας εξατομικευμένος λαός, δεν έχει στοιχειώδη πολιτική αγωγή».

Το καλύτερο; «Η ελληνική δημοκρατία στην ουσία αποτελεί μια δικτατορία των δημοσίων υπαλλήλων», είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος του ΠΑΣΟΚ που δημιούργησε το ΤΕΡΑΣ του Δημοσίου την δεκαετία του 1980, για να συντηρεί τον κομματικό στρατό του και να επανεκλέγεται στην κυβέρνηση.

Τότε όμως όλα ήταν… καλά. Τώρα του Πάγκαλου του φταίει ο… λαός γιατί δεν έχει (πράγματι) στοιχειώδη πολιτική αγωγή. Και ποιοι φρόντισαν για αυτό; ΟΙ ΠΑΓΚΑΛΟΙ. Οι Πάγκαλοι που υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ, στην Νέα Δημοκρατία, στο ΣΥΡΙΖΑ και είναι πανταχού παρόντες και κυρίαρχοι στο πολιτικό σύστημα και ιδίως στα κόμματα εξουσίας, γιατί εκεί είναι τα… φράγκα.

Μέσα στην χυδαιότητα του Παγκάλου των Ιμίων από την άλλη, υπάρχει και Αλήθεια. Πράγματι φταίει και ο λαός που ψήφιζε Πάγκαλους. Και για τον λόγο αυτό η χώρα βρίσκεται σήμερα δεμένη χειροπόδαρα από τους τοκογλύφους. Οι Πάγκαλοι την έκαναν ανυπόληπτη την Ελλάδα, οι Πάγκαλοι θέριεψαν την τουρκική προκλητικότητα, οι Πάγκαλοι τάιζαν κομματικούς στρατούς και μπόλικο κουτόχορτο τον λαό, για να μην έχει ούτε την στοιχειώδη πολιτική αγωγή,ώστε να επανεκλέγει Πάγκαλους.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ