ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΩΝ… ΚΑΙ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΑΠ’ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ;

Μετά από έξι ημέρες διαπραγματεύσεων στο Κατάρ, Αμερικανοί και Ταλιμπάν κατέληξαν σε ένα προσχέδιο συμφωνίας για τον τερματισμό του 17ετούς πολέμου, όπως ανακοίνωσαν πηγές των Ταλιμπάν.

Μάλιστα, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Ζαλμάι Χαλιλζάντ κατέφτασε ήδη στην Καμπούλ και ενημέρωσε τον πρόεδρο του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι για την πρόοδο που επιτεύχθηκε στις συνομιλίες.
Σύμφωνα πάντα με τις πηγές των Ταλιμπάν, στο προσχέδιο για τον τερματισμό του 17ετούς πολέμου περιλαμβάνονται εγγυήσεις ότι ο Αφγανιστάν δεν θα χρησιμοποιηθεί ως «τρομοκρατική βάση» από την Αλ Κάιντα ή το Ισλαμικό Κράτος. Ζητείται επίσης η αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από τη χώρα μέσα σε διάστημα 18 μηνών.

Οι ηγέτες των Ταλιμπάν σκοπεύουν να ξεκινήσουν διάλογο με εκπροσώπους της αφγανικής κυβέρνησης αφού ανακοινωθεί η εκεχειρία και θα επιδιώξουν να έχουν συμμετοχή στη μεταβατική κυβέρνηση.

Και τώρα αλήθεια τι θα απογίνουν τα «προσφυγάκια» από το Αφγανιστάν, που έφυγαν «για να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου» και μας έχουν «κατσικωθεί» στην Ελλάδα;