ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όπως ίσως γνωρίζετε, την Παρασκευή άγνωστοι κατέστρεψαν ολοσχερώς το μνημείο για το Εβραϊκό Νεκροταφείο που βρίσκεται στο ΑΠΘ. Πρόκειται βεβαίως για έναν βανδαλισμό, απολύτως καταδικαστέο και ασφαλώς και συμφωνούμε να ευρεθούν και να λογοδοτήσουν οι δράστες – οι οποίοι σύμφωνα με το ΚΙΣ, τον Μπουτάρη, τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου», τα ΜΜΕ και τις «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις», είναι «φασίστες», «ναζιστές», «ρατσιστές», «αντισημίτες» και δε συμμαζεύεται… Είναι όμως τέτοιοι; Πολύ αμφιβάλλουμε!

Ας γυρίσουμε, όμως, λίγο πίσω στο παρελθόν κι ας θυμηθούμε ένα ανάλογο περιστατικό κατά στόχου εβραϊκών συμφερόντων στην Ελλάδα, το πιο κραυγαλέο περιστατικό του είδους στην σύγχρονη Ελλάδα: τον διπλό εμπρησμό της εβραϊκής συναγωγής των Χανίων, στις 5 και στις 17 Ιανουαρίου 2010.

Στην περίπτωση αυτή δεν είχαμε να κάνουμε με κάποιους αγνώστους, καθότι οι δράστες ταυτοποιήθηκαν.

Και ω του θαύματος, επρόκειτο για δύο Αμερικανούς στρατιωτικούς που υπηρετούσαν στη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα, δύο Βρετανούς, επίσης στρατιωτικούς και υπηρετούντες στην ίδια βάση και έναν Έλληνα, ο οποίος είχε επαγγελματική σχέση με την τροφοδοσία της νατοϊκής βάσης! Όπως απεδείχθη από τις λήψεις καμερών επιτήρησης καταστημάτων που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο με τη συναγωγή, δράστης του πρώτου εμπρησμού ήταν ο ένας από τους δύο Αμερικανούς με συνεργούς τούς υπόλοιπους τέσσερις, ενώ δράστης του δεύτερου εμπρησμού ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους δύο Βρετανούς (33 ετών, ενώ ο δεύτερος είναι 23) με τους υπόλοιπους να φυλάνε τσίλιες!

Μόλις όμως έγινε η συνταρακτική αποκάλυψη, οι δράστες φυγαδεύτηκαν αμέσως εκτός Ελλάδας και κανένας δεν ξανάκουσε γι’ αυτούς. Το θέμα υποβαθμίστηκε (κι από το ΚΙΣ…), δε μάθαμε ποτέ τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών, δε μάθαμε ποτέ αν ασκήθηκε δίωξη από κάποιον εισαγγελέα της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης» κατά οποιουδήποτε για τον διπλό εμπρησμό και βέβαια, δεν έγινε καμία δίκη –έστω και ερήμην των δραστών- και αμφιβάλλουμε ακόμα κι αν υπάρχει τίποτα καταγεγραμμένο στο αστυνομικό δελτίο!

Γιατί άραγε; Μήπως γιατί επρόκειτο περί προβοκάτσιας;