ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΝΙΞΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Μετά την εξόχως προκλητική ανακοίνωση, για… 60.000 διαδηλωτές στο Σύνταγμα, η ξεδιαντροπιά των επικεφαλής της ΕΛΑΣ ξεπέρασε κάθε όριο, με δεύτερη ανακοίνωση για τα –ληγμένα από το 2017!- χημικά, με τα οποία έπνιξε το Σύνταγμα, στέλνοντας στα νοσοκομεία ακόμα και μικρά παιδιά, σε μια σκόπιμη ενέργεια διαλύσεως του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου:

«Για το σημερινό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος η Ελληνική Αστυνομία σχεδίασε και έλαβε αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, προκειμένου να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν, να αποτρέψει έκνομες και παράνομες ενέργειες σε βάρος τους και να διαφυλάξει την έννομη τάξη.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οργανωμένες ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ κ.α. επικίνδυνα αντικείμενα, με σαφή πρόθεση να διασπάσουν τη διάταξη των δυνάμεων και να εισβάλουν στους χώρους του Κοινοβουλίου.

Ενδεικτικό της βιαιότητας και της σφοδρότητας των επιθέσεων είναι το γεγονός του τραυματισμού δέκα αστυνομικών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές, επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό και κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης, απέκρουσαν αποτελεσματικά τις επιθέσεις, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις των οργανωμένων αυτών ομάδων».

Τώρα βέβαια δεν έχει ΕΔΕ (όπως γίνεται αν πειράξουν έστω και μία τρίχα αλήτη-προδότη-κομμουνιστή, που τους αποκαλεί «μπάτσους-γουρούνια-δολοφόνους» και επιχειρεί να τους κάψει ζωντανούς με βόμβες μολότοφ…), καθώς η καταστολή έγινε με διαταγή του ίδιου του αρχιπροδότη Τσίπρα, που ανέλαβε και την ευθύνη!