ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΕΨΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥΣ 151, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ! ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!

Γράφει ο Αντίοχος

Μέχρι τώρα, η στάση του… τιμημένου κουκουέ στην επικείμενη ψηφοφορία για την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, ήταν… άγνωστη. Και κάποιοι… κακεντρεχείς, έλεγαν πως η στάση του ΚΚΕ ήταν σκοπίμως… θολή, γιατί δεν ήταν καθόλου σίγουρο ότι θα βρεθούν οι 151 «πρόθυμοι» – κατόπιν ενεργειών του πρεσβευτή – Ύπατου Αρμοστή Πάιατ, για λογαριασμό του Τσίπρα.

Μάλιστα, προ ολίγων μόλις ημερών, το επίσημο διαδικτυακό παπαγαλάκι – κουμπαράκι του Καμμένου, έγραφε πως «ο Τσίπρας εξετάζει το ενδεχόμενο να απέχει το ΚΚΕ από την ψηφοφορία», διότι ως γνωστόν η Συμφωνία δεν είναι απαραίτητο να συγκεντρώσει 151 ψήφους, αλλά αρκεί να εξασφαλιστεί η απλή πλειοψηφία επί των ΠΑΡΟΝΤΩΝ, για να περάσει…

Το δε ΚΚΕ, καλλιεργούσε το κλίμα για αποχή, με διάφορες γελοίες δικαιολογίες που προωθούσε στα αστικά ΜΜΕ, όπως π.χ. ότι «θα είναι δύσκολο στους οπαδούς του ΚΚΕ να χωνέψουν κοινή ψήφο με την Χρυσή Αυγή».

Χθες όμως, στην ομιλία του επί της πρότασης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο Κουτσούμπας ξεκαθάρισε την κατάσταση, δηλώνοντας πως το ΚΚΕ θα καταψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό σημαίνει ότι έχουν «κλειδώσει» οι 151+, οπότε το σύστημα της αμερικανοκρατίας δεν χρειάζεται την αποχή του ΚΚΕ και του… επιτρέπει να καταψηφίσει ελεύθερα, για να μην εκτίθεται ως συνεργαζόμενο!