ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ, ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΝΟΙ ΘΑ… ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Αυτές τις μέρες, τα διάφορα «περίεργα» διαδικτυακά παπαγαλάκια, έχουν γεμίσει τον τόπο με «ειδήσεις», που δημιουργούν στον ελληνικό λαό την ελπίδα ότι κάποιοι ξένοι θα… ακυρώσουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Έτσι, διαβάσαμε για μια ανακοίνωση του ρωσσικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία καταφερόταν κατά της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση προχωράει στην κύρωση της προδοτικής Συμφωνίας, κόντρα στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Αφήνουν δε να εννοηθεί οι παπαγάλοι του διαδικτύου, ότι η Ρωσσία θα μπλοκάρει την Συμφωνία στον ΟΗΕ.

Επίσης, διαβάσαμε για κάποια «σαφή προειδοποίηση» προς τα Σκόπια της υπουργού Εξωτερικών της Βουλγαρίας, «να σταματήσουν να κλέβουν την ιστορία γειτονικών κρατών», αλλιώς η Βουλγαρία θα… μπλοκάρει την είσοδο του κρατιδίου σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.  

Πρόκειται βεβαίως για… παραμύθια-τούμπανα, με σκοπό να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό στους Έλληνες, για να μην ξεσηκωθούν κατά της προδοσίας, εφόσον υποτίθεται πως η Συμφωνία δεν πρόκειται να εφαρμοστεί τελικά, γιατί θα την μπλοκάρουν οι Ρώσσοι, οι Βούλγαροι, ίσως δε και οι… εξωγήινοι!

Είναι η ίδια τακτική που είχε χρησιμοποιήσει εξ’ αρχής ο Καμμένος για να δικαιολογήσει την παραμονή του στην καρέκλα, σύμφωνα με την οποία η Συμφωνία δεν θα περνούσε από το κοινοβούλιο των Σκοπίων, δεν θα την υπέγραφε ο πρόεδρος Ιβανόφ, θα την απέρριπταν οι Σκοπιανοί στο δημοψήφισμα και άλλα τέτοια, που απεδείχθησαν φούμαρα. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, το ότι αυτές τις «βρώμες» περί μπλοκαρίσματος από Ρωσσία, Βουλγαρία και λοιπά, τις βγάζουν παπαγαλάκια του Καμμένου!

Η αλήθεια είναι πως η μεν Ρωσσία ρίχνει μερικές βολές «για την τιμή των όπλων» αφού δεν κατάφερε τελικά να αποτρέψει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, η δε Βουλγαρία, ακόμα κι αν έχει κάποιες ενστάσεις για την νέα κατάσταση που διαμορφώνει η Συμφωνία, δε θα τολμήσει ποτέ να σηκώσει το ανάστημά της κόντρα στην θέληση Αμερικανών, Γερμανών και… λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων. Επιπροσθέτως, αν κυρωθεί τώρα η Συμφωνία, ΔΕΝ πρόκειται να ακυρωθεί από την επόμενη κυβέρνηση, που κατά τα φαινόμενα θα είναι της ΝΔ.

Το θέμα, λοιπόν, είναι να μην κυρωθεί η Συμφωνία και για τούτο πρέπει να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε νόμιμο μέσον, έστω και στο «παρά πέντε»!