ΟΥΑΟΥ! ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΔΙΧΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ (LAST YEAR, ΚΟΡΟΙΔΑ!)

Σήμερα, ο μήνας έχει 15 και η υπουργάρα της αριστεράς Παπακώστα ετοιμάζεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και να υπερψηφίσει την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Πέρυσι τέτοιες μέρες (στις 17 Ιανουαρίου – προ… καρέκλας!) το ίδιο πρόσωπο ξιφουλκούσε στο Twitter… κατά της σύνθετης ονομασίας:

«Ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδος είναι ιδιαίτερα ισχυρός στην περιοχή των Βαλκανίων, εκτός των άλλων, λόγω της συμπεριφοράς της Τουρκίας. Άρα, όπως είπα στην Βουλή,η Ελλάδα δεν μπορεί να σπεύσει να κλείσει το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας δίχως να πάρει εγγυήσεις. 

Αμφιβάλλω εάν έχει, σήμερα, την δυνατότητα να επιτύχει λύση αμοιβαία αποδεκτή και βιώσιμη. Παράλληλα, πρέπει να δούμε το θέμα των ξεχασμένων Ελλήνων στην γειτονική χώρα ο πληθυσμός των οποίων δεν είναι αμελητέος αλλά η Ελλάδα δεν τον αξιοποίησε ως διαπραγματευτικό ατού, έως τώρα.  

Δεν έχει λόγο να υιοθετεί ως «λύση» την κόκκινη γραμμή του Βουκουρεστίου, αλλά την απόφαση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δίχως το όνομα Μακεδονία ή τα παράγωγά του. Αυτή είναι η Εθνική θέση. Ο δε Νίμιτς είναι μέρος του προβλήματος».

Τα σχόλια δικά σας…