ΕΞΑΛΛΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Πανηγυρίζουν έξαλλα οι διεθνείς γκάνγκστερς, για την απόφαση της βουλής των Σκοπίων να επικυρώσει την συνταγματική αναθεώρηση και κατ’ επέκτασιν την Συμφωνία των Πρεσπών. Δικαιολογημένα βεβαίως, καθώς αυτοί είναι οι «αρχιτέκτονες» της Συμφωνίας!

Ενδεικτικά αναφέρουμε την πιο κραυγαλέα περίπτωση, του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικλ Πομπέο, που εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία αποκαλεί κατ’ επανάληψη «Μακεδονία» το σκοπιανό μόρφωμα – δείχνοντας κατά πόσο έχουν σκοπό να σεβαστούν την Συμφωνία οι ίδιοι οι εμπνευστές της:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλωσορίζουν την απόφαση του Κοινοβουλίου της Μακεδονίας να υιοθετήσει τις τροποποιήσεις στο σύνταγμα της χώρας που ήταν αναγκαίες για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα. Οι ηγέτες της Μακεδονίας επέδειξαν όραμα, θάρρος και επιμονή στην αναζήτηση λύσης στη διαμάχη για το ονοματολογικό, η οποία θα επιτρέψει στη Μακεδονία να λάβει επάξια τη θέση της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζει το γεγονός σαν μια ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή».

Το ίδιο πανηγυρικό είναι το κλίμα και στα αμερικανικά ΜΜΕ. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε το σχετικό δημοσίευμα των New York Times:

«Δίνοντας τέλος σε μια διαμάχη που εξόργιζε επί δεκαετίες και κρατούσε τη μικρή βαλκανική χώρα της Μακεδονίας εκτός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, οι βουλευτές συμφώνησαν να αλλάξουν επισήμως το όνομα της χώρας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Η ψηφοφορία αντιμετωπίζεται ως ένα σπάνιο δείγμα καλών νέων και θριάμβου της επιμελούς διπλωματίας».

Όσο πανηγυρίζουν αυτοί, εμείς πρέπει να κλαίμε!