ΚΟΜΜΟΥΝΙ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΓΙΑ ΝΑ «ΒΟΗΘΗΣΕΙ» ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ», ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!

Διαβάστε μια δακρύβρεχτη ιστορία «αλληλέγγυου» από την πολύπαθο νήσο Λέσβο:

«Ο κύριος στη φωτό είναι ο Ed St’George. Έφυγε από την πόλη του , το Irvine της Καλιφόρνια το Νοέμβρη του 2015 και ήρθε στη Λέσβο. Ήρθε ξεκάρφωτος, χωρίς να γνωρίζει κανέναν στη χώρα μας. Έπιασε ένα σπιτάκι στη Συκαμνιά, νοίκιασε και ένα αμαξάκι και κάθε μέρα έψαχνε πως θα βοηθήσει τους πρόσφυγες και τους ντόπιους που τους περιθάλπουν. Ταυρί ολόκληρο ο Ed, με βρήκε στην Εφταλού και με παρακάλεσε να τον πάρουμε μαζί μας να βοηθήσει στην εθελοντική δράση που οργάνωσα. Στην αρχή μου φάνηκε σα χαζοαμερικάνος, αλλά ήταν ευγενικός και παρόλη την ηλικία του των 65+ ετών είχε τον κατάλληλο σωματότυπο για τις αγγαρείες που μας περίμεναν, οπότε τον πήρα κοντά. O Ed είχε γεννηθεί το 1946 στην Αθήνα από Μικρασιάτες πρόσφυγες, οι οποίοι έφυγαν το 1949 για την Αμερική κυνηγημένοι για τις πολιτικές τους θέσεις.

Βγήκε στη σύνταξη πρόσφατα και όταν έμαθε για το προσφυγικό θέμα στην Ελλάδα, σηκώθηκε και ήρθε στην Ελλάδα πρώτη φορά στη ζωή του για να βοηθήσει…».

Τι λείπει από την δακρύβρεχτη ιστοριούλα; Ο κόκκινος Ed δεν πήρε ούτε ένα «προσφυγάκι» στο σπίτι του, έτσι για να δώσει και το καλό παράδειγμα στα υπόλοιπα συντρόφια. Γιατί άραγε;