ΚΛΑΙΝΕ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ», ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ «ΣΤΕΓΗ, ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ»!

Αυτές τις μέρες, με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, τα κομμούνια του Κουτσούμπα πάνε από hot spot σε hot spot, ωρυόμενοι για «τις δραματικές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών».

Πάρτε μια γεύση από την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ τους: «Στέγαση, θέρμανση και υγιεινή είναι τα θέματα που «καίνε» τους πρόσφυγες, ενώ καθημερινά καταφθάνουν και νέοι ξεριζωμένοι, που μπαίνουν στη χώρα μας από τον Έβρο. Έρχονται χωρίς χαρτιά. Η Αστυνομία τους συλλαμβάνει και τους οδηγεί στα κρατητήρια, που έχουν γεμίσει. Στη συνέχεια, αφού ταυτοποιηθούν, φτάνουν στο Κέντρο Φιλοξενίας στα Διαβατά, αναζητώντας στέγη, τροφή και φροντίδα.

Σήμερα, στο Κέντρο Φιλοξενίας των Διαβατών, ζουν στοιβαγμένοι στα κοντέινερ (οικίσκοι) περισσότεροι από 760 πρόσφυγες και μετανάστες και άλλοι 659, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, ζουν έξω από τα κοντέινερ, στα κτίρια και σε αυτοσχέδια παραπήγματα χωρίς θέρμανση. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρόκειται για Κούρδους, Αφγανούς και Σύρους. Από τους 1.400 και πλέον, περίπου τα 500 είναι παιδιά. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, αν συνεχιστούν οι άσχημες καιρικές συνθήκες και η έλλειψη υποδομών «κινδυνεύουν να πεθάνουν άνθρωποι από το κρύο». Το ενδιαφέρον του ΚΚΕ είναι διαχρονικό. Παίρνοντας υπόψη αυτήν την κατάσταση, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέσα και έξω από τη Βουλή για την άμεση αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων που βιώνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες…».

Και την ίδια ώρα που λένε όλα αυτά τα υποκριτικά (επιχειρώντας να στρατολογήσουν τους δυστυχείς, που επειδή είναι ξένοι δεν ξέρουν τι κουμάσια είναι!), κρατάνε ερμητικά κλειστές τις πόρτες του δεκαόροφου υπερθερμαινόμενου Παλατιού του Περισσού, που μπορεί να προσφέρει «στέγη, τροφή και φροντίδα» σε χιλιάδες δύστυχους!

Κομμούνια ξεφτίλες υποκριτές, τι θα τα κάνετε μωρέ τα μέγαρα, τα παλάτια και τα δισεκατομμύρια που βγάζετε από τις καπιταλιστικές σας επιχειρήσεις; Μαζί σας θα τα πάρετε;