ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ: ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, Η ΜΕΡΚΕΛ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ «ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ»

Όλοι επιμένουν ότι ο λόγος της… λατρείας που έχει η φράου Μέρκελ για τον Τσίπρα (και τον ελαφροδεξιό συνοδοιπόρο του, για να μην έχει… παράπονο), είναι η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.

Ωστόσο, η… λατρεία της Μέρκελ για τον ΠΡΟΔΟΤΗ δεν είναι τωρινή, είναι παντοτινή – από τότε που έγινε κατοχικός πρωθυπουργός. Και βέβαια, πολλοί είναι οι λόγοι: το 2015 ήταν η απόλυτη υποταγή του στις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων και το 3ο Μνημόνιο, τώρα είναι η προδοσία των Πρεσπών, αλλά και τότε και τώρα είναι και η πολιτική του, των «ανοιχτών συνόρων» – μιας και η φράου Μέρκελ παίζει το ρόλο του «τοποτηρητή» των νεοταξίτικων συμφερόντων στην Ευρώπη.

Αυτό επισημαίνει και ο Γερμανός οικονομολόγος, Γενς Μπάστιαν, πρώην μέλος της  Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος την τελευταία 20ετία ζει στην Αθήνα, μιλώντας στην “Augsburger – Allgemeine”. Ας παρακολουθήσουμε τους λόγους για τους οποίους «η Κεντροδεξιά Mέρκελ στηρίζει τον αριστερό λαϊκιστή Τσίπρα»: 

«Ένα βασικό θέμα της επίσκεψης Μέρκελ είναι μια σημαντική κοινοβουλευτική ψηφοφορία στην Ελλάδα στις αρχές Φεβρουαρίου για να διευθετηθεί η διαμάχη για το όνομα «Μακεδονία». Η επίσκεψη της Μέρκελ αποτελεί σημαντική υποστήριξη για την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα. Η κυρία Mέρκελ έχει οικοδομήσει μια καλή και εποικοδομητική σχέση με τον κύριο Τσίπρα τα τελευταία χρόνια. Αυτό βασίζεται στην αμοιβαιότητα. Και οι δύο μπορούν και συνεργάζονται εποικοδομητικά, ειδικά στο ζήτημα των προσφύγων. Είναι ενδιαφέρον ότι η κυρία Μέρκελ έρχεται να υποστηρίξει τον Τσίπρα».