ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ «ΟΣΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΤΙΜΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟ 2015»; (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Πολύ αποκαλυπτικός ήταν ο Τσακαλώτος στην συνέντευξή του στο News 24/7 και στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας». Εκτός των άλλων, είπε και τα εξής:

«Όσοι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν θα ακολουθήσουν τον κ. Καμμένο τιμούν τις προγραμματικές δηλώσεις που ψηφίσαμε μαζί το 2015 και προφανώς θεωρούν ότι αυτή η συμφωνία είναι προς το εθνικό συμφέρον».

Τι εννοεί ο «ποιητής»; Εννοεί πως το 2015, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Τσίπρας το είχε πει πολύ ξεκάθαρα, πως στόχος της συγκυβέρνησης είναι η εξεύρεση «λύσης» στο Σκοπιανό, με σύνθετη ονομασία η οποία θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Οι δε ψεκασμένοι, στο σύνολό τους, είχαν υπερψηφίσει τότε τις προγραμματικές δηλώσεις, χωρίς να εκφράσουν έστω και μια ένσταση στο θέμα της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας μας! Τότε δεν ήταν… «Μακεδονομάχοι»;