Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ, ΟΙ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» ΚΑΙ ΟΙ «ΦΑΣΙΣΤΕΣ»

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας, βουλευτής Βοιωτίας

Σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση των εθνομηδενιστών προχωρά απαρέγκλιτα και δίχως σταματημό το αντεθνικό της έργο τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στα εθνικά θέματα, η δημόσια συζήτηση αναλώνεται σχεδόν αποκλειστικά στη σκανδαλολογία και επεκτείνεται τεχνηέντως στην πολυδιαφημισμένη αναγκαιότητα της προστασίας των δημοκρατικών θεσμών και του ίδιου του πολιτεύματος.

Καθώς η κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους δημοκρατική πολυφωνία ισχύει ακόμη και για τους θυρωρούς των γραφείων της Κουμουνδούρου, της Πειραιώς, της Χαρ. Τρικούπη και του Περισσού, ισχύει για όσους καθυβρίζουν την Πατρίδα, το Λαό και τους Προγόνους μας και χλευάζουν ανενόχλητοι την θρησκευτική πίστη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων, ισχύει για τον λαθρομετανάστη που μόλις σήμερα εισέβαλε παράνομα στη χώρα μας, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, η κοινή γνώμη υποβάλλεται σε μια διαδικασία συμμετοχής σε ένα παίγνιο του οποίου η κατάληξη είναι προκαθορισμένη και ο στόχος της ένας και μοναδικός: η περιχαράκωσή της στα στενά όρια ενός ανθελληνικού και βαθύτατα διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Κραυγάζουν εδώ και καιρό τα όρνεα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «υπουργοί και στελέχη της ΝΔ εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis». Θαυμάσια, αν και καμία έκπληξη δεν προκαλεί στους πολίτες της χώρας το γεγονός ότι πολιτικοί σε θέσεις εξουσίας εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς. Καταθέσατε τα στοιχεία της υπόθεσης στην Δικαιοσύνη και αφήστε την να πράξει το καθήκον της. Ωρύεται από την άλλη πλευρά η αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ ισχυριζόμενη πως η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην ανεξάρτητη δικαστική εξουσία και συνεπώς απαιτείται η προάσπιση των θεσμών και της διάκρισης των εξουσιών με επικεφαλής της νέας αυτής «σταυροφορίας» τη Νέα Δημοκρατία!

Η Νέα Δημοκρατία η οποία βεβαίως-βεβαίως σέβεται την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας σε βαθμό τέτοιο ώστε να έχουν συμβεί τα εξής ενδεικτικά:

α) πρόεδρός της από τη θέση του τέως πρωθυπουργού να επικοινωνεί τηλεφωνικά με δικό του άνθρωπο απαιτώντας από εκείνον να… παραγγείλλει σε ανώτατο εισαγγελέα γνωστό ως «παναθηναϊκάκια» να προφυλακίσει βουλευτές της Χρυσής Αυγής!

β) τέως υπουργός της και μάλιστα υπουργός Δικαιοσύνης να ομολογεί σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις από το βήμα της βουλής πως παρενέβη τηλεφωνικώς σε δικαστικούς λειτουργούς εν μέσω της ανακριτικής διαδικασίας στη δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής για να δει… πως πάει η υπόθεση!

γ) ο τότε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά να ομολογεί πως η δίωξη της Χρυσής Αυγής υπήρξε ακραιφνώς πολιτική διότι ο τότε πρωθυπουργός και το επιτελείο του δεν μπορούσαν με άλλο τρόπο να ανακόψουν τη διαρροή ψηφοφόρων από το κόμμα της ΝΔ προς τη Χρυσή Αυγή!

Κατά διαβολική σύμπτωση, εκείνοι που τότε ενορχήστρωσαν την αντισυνταγματική δίωξη του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών παριστάνουν σήμερα τους θεματοφύλακες της συνταγματικής νομιμότητας και της δημοκρατικής τάξης, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο των «φαρισαίων υποκριτών».

Προ μηνός περίπου, η συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής για την συνταγματική αναθεώρηση στάθηκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεθεί ξανά επί τάπητος το ζήτημα της διάκρισης των εξουσιών και η προστασία αυτής από το ίδιο το Σύνταγμα. Έχοντας την τιμή να τοποθετηθώ εκ μέρους της Χρυσής Αυγής ανέφερα τα εξής:

«Στις 2 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της βουλής κύριος Βούτσης, εξερχόμενος της αιθούσης όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής δήλωσε προς τους δημοσιογράφους: “Η παρουσία μας εδώ είναι μία παρούσα πολιτική πράξη και παρέμβαση σε κλίμακα της Ευρώπης, της χώρας μας και υποδηλώνει την απόφασή μας να μην συνεχίζουν να επωάζονται και κάποια στιγμή να σπάσουν όσα βγαίνουν από μέσα από το αυγό του φιδιού”.

Δηλαδή ο πρόεδρος της βουλής και κάτι παρατρεχάμενοι του ΣΥΡΙΖΑ που τον συνόδευαν, ομολόγησαν την ωμή πολιτική παρέμβαση στην ανεξάρτητη κατά τ’ άλλα δικαστική εξουσία. Εδώ μιλάμε για τον ορισμό της πολιτικής παρέμβασης στην δικαστική εξουσία. Και έχετε μπολσεβίκοι το θράσος να μιλάτε για σεβασμό στο Σύνταγμα και στο διακριτό ρόλο των εξουσιών;

Είστε μια Χούντα άθεων κομμουνιστών την οποία η Χρυσή Αυγή θα πολεμήσει και θα γκρεμίσει για να αναπνεύσει ελεύθερα η Πατρίδα και ο Λαός μας!».

Η απάντηση Βούτση, υπήρξε μνημειώδης, υποτιμώντας όχι τη Χρυσή Αυγή ή εμένα αλλά τη νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού: «παραβρέθηκα στη δίκη της Χρυσής Αυγής ως πολίτης, όχι ως πρόεδρος της βουλής» δήλωσε. Όσο αναμενόμενη όμως υπήρξε η κρίση ταυτότητας του προέδρου της βουλής και κατ’ επέκταση της Χούντας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άλλο τόσο προσδοκώμενη υπήρξε η εκκωφαντική σιωπή της «προστάτιδος της δημοκρατίας» ΝΔ!

Στη «δημοκρατία» τους όμως, δεν χωρούν οι Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής. Δικαίως. Πού ακούστηκε άλλωστε οι διεφθαρμένοι μέχρι το μεδούλι, οι ξενόδουλοι που δολοφονούν την Πατρίδα και το Λαό τους, οι ολετήρες κάθε έννοιας συνταγματικής νομιμότητας να συζητούν με «φασίστες»;

Το δυστύχημα για τους πολιτικούς μας αντιπάλους και καταγέλαστους «νταβατζήδες» μιας ψευδεπίγραφης «δημοκρατίας», είναι πως από το 2012 και μέχρι σήμερα το μόνο που μπορούν να μας προσάψουν είναι εκείνο το μονότονα και υστερικά χιλιοειπωμένο «φασίστες». Εμείς από την άλλη πλευρά και μαζί με εμάς τους Εθνικιστές και η πλειοψηφία των Ελλήνων, τους καταλογίζουμε όλα τα ανωτέρω. Αναπόφευκτα -αργά ή γρήγορα από τον Ελληνικό Λαό εξαρτάται- οι «φασίστες» θα αποκαταστήσουν την συνταγματική τάξη και οι διεφθαρμένοι, οι ξενόδουλοι και οι καταπατητές και παραχαράκτες του συνταγματικού δικαίου θα καθίσουν στο σκαμνί. Δίπλα-δίπλα, φιλελεύθεροι και μαρξιστές!