ΠΑΤΡΙΣ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Δυσκολεύομαι να εξηγήσω το συναίσθημα που νοιώθω όταν διαβάζω τις σκέψεις συμπατριωτών μου που χαρίζουν τα κομμάτια μας από ‘δω κι από ‘κει. Είμαστε μια Ράτσα, ένας Λαός, ένα Έθνος. Αλλάζουμε, προχωράμε, πλαγιάζουμε, κρυβόμαστε, φανερωνόμαστε, επιτιθέμεθα, αναδιπλωνόμαστε, προσαρμοζόμαστε. Πεθαίνουμε και ξαναγεννιόμαστε, επιβιώνουμε.

Κάθε κομμάτι της ταυτότητάς μας είναι ξεχωριστό και μεγαλειώδες. Σε όλες τις ιστορικές περιόδους υπήρξαμε, παλαιότεροι όλων, και πρωτοστατήσαμε. Ενώσαμε τα κομμάτια μας, μεγαλώσαμε την χώρα μας, εξανθρωπίσαμε και εξευγενίσαμε άλλους, απελευθερώσαμε τα αδέλφια μας, δημιουργήσαμε και διοικήσαμε Αυτοκρατορίες (πληθυντικός). Ακόμα και σήμερα, σε σκοτεινούς χρόνους, είμαστε ζωντανοί και διαφέρουμε. Αν τσακίσουν εμάς, θα τους τσακίσουν όλους αλλά αυτό δεν γίνεται. Το Φως αναβλύζει από μέσα μας.

Μην κομματιάζετε λοιπόν την ταυτότητά μας. Δεν είμαστε τρία κομμάτια, Αρχαίοι, Βυζαντινοί και Σύγχρονοι. Είμαστε ένα κομμάτι, οι Έλληνες και βαδίζουμε μόνοι μας μέσα στους Χρόνους.

Μ.Γ.