ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ» ΤΩΝ F-16, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ… ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ!

Ενώ είναι στο «παρά πέντε» της βασιλείας του στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, Hotspots και Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, ο Καμμένος κατέθεσε αργά το βράδυ κατεπείγουσα τροπολογία για την αναβάθμιση των F-16, ύψους 230 εκατ. ευρώ. Η «βιαστική» τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ για το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Μετασχηματισμού (SACT) και του ΥΠΕΘΑ για την τοποθέτηση εθνικού αντιπροσώπου στο στρατηγείο της SACT, προβλέπει ότι για τις ανάγκες υλοποίησης του προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας που υπογράφηκε το 2018 με τις ΗΠΑ, γίνεται αποδεκτή η προσφορά της Lockheed Martin ως αποκλειστικού κατασκευαστή για «προγράμματα επ’ ωφελεία του ΥΠΕΘΑ και της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, ως απαραίτητο μέτρο για την εγκαθίδρυση και συντήρηση εγχώριας τεχνολογικής – βιομηχανικής βάσης και με σκοπό την προστασία ουσιωδών συμφερόντων της χώρας».

Θυμίζουμε, ότι η επίμαχη συμφωνία είχε ανακοινωθεί κατά την επίσκεψη του mister Tsipra στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2017, το δε συνολικό κόστος της, σύμφωνα με όσα είχε πει τότε στην Βουλή ο Τσίπρας, ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ.

Τελευταία εκδούλευση, λοιπόν, πουλάει στα υπερατλαντικά αφεντικά του ο Καμμένος, λίγο πριν από την συμφωνημένη παραίτησή του (για λόγους πολιτικής επιβίωσης…), για να φύγει σαν… κύριος χωρίς ν’ αφήνει πίσω του… εκκρεμότητες!