ΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Ή ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ… ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ;

Επίθεση στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ, κάνουν σε ανάρτησή τους οι κουκουέδες, χαρακτηρίζοντάς τον «ανδρείκελο», «εκτελεστικό όργανο του ιμπεριαλισμού», «γεράκι της συμμαχίας» και σοσιαλδημοκράτη εντός εισαγωγικών.

Μόνο που «κρύβουν λόγια»! Όντως ο λεγάμενος ήταν επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος και πρωθυπουργός της Νορβηγίας, προτού γίνει Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, αλλά οι κουκουέδες κάνουν πως δεν ξέρουν τι ήταν πρωτύτερα.

Ο Στόλτενμπεργκ, λοιπόν, τις αρχές της δεκαετίας του 1970, όντας φοιτητής, ήταν μέλος της κομμουνιστικής οργάνωσης Red Group – όπως και η αδελφή του Καμίλα.

Επρόκειτο για μια οργάνωση που ανέπτυσσε έντονη αντιαμερικανική δράση στη Νορβηγία, πρωταγωνιστώντας σε εκδηλώσεις κατά του πολέμου στο Βιετνάμ και κατά της παρουσίας αμερικανικών-NATOϊκών βάσεων σε σκανδιναβικά εδάφη, ενώ συμμετείχε και σε πολλές επιθέσεις κατά της αμερικανικής πρεσβείας στο Όσλο.

Εν συνεχεία, προσχώρησε στο σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα και στις αρχές της δεκαετίας του ’90 έγινε γραμματέας του κόμματος.

Τότε αποκαλύφθηκε ότι είχε στενές σχέσεις με διπλωμάτη της ρωσικής πρεσβείας στο Όσλο, ο οποίος ήταν πιθανότατα και πράκτορας της KGB. Μάλιστα, η νορβηγική μυστική υπηρεσία είχε υποψίες ότι ο Στόλτενμπεργκ ήταν ο πράκτορας με το ψευδώνυμο «Στέλκοβ», που έδινε πληροφορίες στους Σοβιετικούς, αλλά αντί να «εξαφανιστεί» από την πολιτική ζωή της χώρας, έγινε αργότερα πρωθυπουργός της!

Πρόκειται για μια διδακτική ιστορία, από την οποία προκύπτει πως μπορεί κάποια μέρα να δούμε τον Τσίπρα ή ακόμα και τον Κουτσούμπα Γ.Γ. Γραμματέα του ΝΑΤΟ! Μην το αποκλείετε καθόλου! Που υστερούν του Στόλτενμπεργκ;