ΚΑΜΜΕΝΕ, ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ… ΑΝΕΝΔΟΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, όταν θα ξεκινάει η τελική ψηφοφορία στα Σκόπια, οι ψεκασμένοι θα αποφασίσουν –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- την έξοδό τους από την κυβέρνηση.

Προηγήθηκαν… πολεμικές ιαχές και… ελληνολεβεντιές του Πανοκαμμένου στο Twitter, για κήρυξη… ανένδοτου αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Θα παραιτηθεί επιτέλους ο Καμμένος; Είναι πιθανό, αλλά καθόλου σίγουρο, αν λάβουμε υπόψιν τις τόσες και τόσες… προαναγγελίες παραιτήσεων που έχει κάνει μέχρι τώρα.

Οι εσπευσμένες κινήσεις του έχουν να κάνουν μάλλον με τον χρόνο εισαγωγής της Συμφωνίας των Πρεσπών προς κύρωση στη βουλή. Ενώ, λοιπόν, είχαν συμφωνήσει με τον Τσίπρα να εισαχθεί η Συμφωνία τον… Μάρτιο, ο κυβερνητικός του εταίρος υπαναχωρεί από την συμφωνία τους και είναι έτοιμος για την κύρωση μέσα στον Ιανουάριο, προφανώς γιατί ο Μάρτιος απέχει λίγο από τον εκλογικό μήνα Μάιο και οι απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγαλύτερες σ’ αυτή την περίπτωση, παρά αν ολοκληρωθεί η προδοσία μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

Εκείνο που έχει ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση, είναι το πόσοι ψεκασμένοι θα ακολουθήσουν τον Καμμένο – αν τελικά παραιτηθεί στ’ αλήθεια.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, σίγουροι ότι δεν θα τον ακολουθήσουν είναι οι Παπαχριστόπουλος, Κουντουρά και Ζουράρις, παίζεται η περίπτωση Κόκκαλη, που είναι υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ θεωρείται –σχεδόν- σίγουρο πως θα ακολουθήσουν τον Καμμένο οι Κατσίκης και Κόλλια-Τσαρουχά, αλλά όχι για πολύ, καθώς και οι δύο επιθυμούν σφόδρα επιστροφή τους στην Νουδούλα!    

Από κει και πέρα, θεωρείται δύσκολο να υπερψηφίσει ο Καμμένος την πρόταση μομφής που αναμένεται να υποβάλλει η Νουδούλα, αλλά το πιο πιθανό είναι πως θα την υπερψηφίσουν οι Κατσίκης και Κόλλια-Τσαρουχά, για να δείξουν… καλή διαγωγή.

Ακόμα κι αν το… τρίο καρώ πάψει να στηρίζει την κυβέρνηση, η κυβερνητική πλειοψηφία θεωρείται εξασφαλισμένη, καθώς στους 145 του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προσθέσουμε τους Παπαχριστόπουλο, Κουντουρά και Ζουράρι, την Παπακώστα, τον Θεοχαρόπουλο του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ και τον Δανέλλη του Ποταμιού. Αμέσως-αμέσως, σύνολο 151! Ενδεχομένως θα πρέπει να προσθέσουμε και τον βουλευτή του Λεβέντη Σαρίδη (που προσφάτως υπερψήφισε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης…), καθώς και τον Κόκκαλη των ΑΝΕΛ, ενώ φήμες κυκλοφορούν και για έναν ακόμα βουλευτή του Λεβέντη, ονόματι Μεγαλομύστακα…

Σε κάθε περίπτωση, είναι αργά πλέον για τον Καμμένο! Κανείς δεν ξεχνά πως ήταν ο ΜΟΝΟΣ άνθρωπος στον κόσμο που θα μπορούσε να αποτρέψει την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανατρέποντας την κυβέρνηση, αλλά δεν το έπραξε! Τώρα, λοιπόν, είναι αργά για δάκρυα και… ανένδοτους αγώνες! Επιπλέον, με την άκρως προκλητική συμπεριφορά του όλα αυτά τα χρόνια και η ταύτισή του με ότι πιο αντιπαθητικό διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. με τον Πολάκη), έχει κλείσει την πόρτα της επιστροφής στην Νουδούλα. Ακόμα κι αν τον δεχθεί πίσω ο Κούλης, θα επαναστατήσουν οι οπαδοί της!

Οπότε, ο μόνος δρόμος που απομένει στον Έλληνα «Ντούτσε» είναι ο… γκρεμός! Στα τσακίδια!