ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΤΑ 240.000 ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ;

Την είδηση πως η κυβέρνηση Ζάεφ αγόρασε 240.000 διαβατήρια στα οποία αναγράφεται η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ανέφερε το σκοπιανό κανάλι Alfa TV, θέτοντας το εξής εύλογο ερώτημα: «Γιατί αγοράζονται έντυπα υπό αυτή τη μορφή, αφού το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη αρκετά και δεν υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοσή τους; Γιατί το υπουργείο Εσωτερικών ξοδεύει χρήματα του προϋπολογισμού αφού σε 10 ημέρες αναμένεται να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές;».

Ιδού και η απάντηση του σκοπιανού υπουργείου Εσωτερικών: «ακόμα και αν οι συνταγματικές αλλαγές ψηφιστούν στις 15 Ιανουαρίου, απαιτείται μια χρονική περίοδος για την αλλαγή των διαδικασιών και τις νομικές αλλαγές, καθώς και για την έναρξη ισχύος των τροπολογιών».

Ποια είναι η αλήθεια; Και μετά την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, τα Σκόπια θα ονομάζονται απ’ όλους «Μακεδονία» (όπως συμβαίνει και τώρα, που την αποκαλούν έτσι, κι όχι «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» – FYROM, όπως είναι η επίσημη επωνυμία…) και το «Βόρεια Μακεδονία» θα υπάρχει μόνο στα ταμπελάκια μπροστά από τους αντιπροσώπους των Σκοπίων στις συνεδριάσεις του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και λοιπών οργανισμών!