ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ! ΆΡΘΡΟ ΤΟΥ Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

Δεν μπορούν λένε να την ακυρώσουν…

Μέσα στη Βουλή αποκάλυψα την υποκριτική στάση της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα της Μακεδονίας μας, καλώντας την να δεσμευτεί ότι εάν γίνει κυβέρνηση θα ακυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών και απάντηση φυσικά όχι εγώ, αλλά ο Ελληνικός Λαός, δεν έλαβε!

Λίγες μόλις ημέρες μετά στην εφημερίδα “Καθημερινή”, που είναι και η αγαπημένη της πρεσβείας (μια είναι η πρεσβεία …) είχαμε άρθρο από το οποίο και σας παραθέτουμε τα κυριότερα σημεία:

“Ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών μετά την επικύρωση;” “Κατά καιρούς αναφέρεται στον δημόσιο λόγο ότι η επόμενη κυβέρνηση μπορεί να αποδεσμευθεί από τη συμφωνία των Πρεσπών με μία απλή καταγγελία …”

“Ως προς το θέμα της καταγγελίας, λύσεως ή τέλος πάντων «απαλλαγής» από τη συμφωνία των Πρεσπών, αφού αυτή κυρωθεί, τα πράγματα είναι (επώδυνα) προβληματικά. Το θέμα ρυθμίζεται από τη Σύμβαση της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών (1969) που δεσμεύει τόσο την Ελλάδα όσο και την ΠΓΔΜ. Εκεί περιλαμβάνονται οι εξής δυνατότητες: (α) ακύρωση, (β) καταγγελία και (γ) λήξη/αναστολή εφαρμογής μιας συνθήκης σε περίπτωση ουσιώδους παραβιάσεως των όρων της.

“Η Σύμβαση της Βιέννης ορίζει περιοριστικά τους όρους υπό τους οποίους επιτρέπεται η ακύρωση μιας συμφωνίας. Πρέπει να επικαλεσθούμε πλάνη, απάτη, δωροδοκία, εξαναγκασμό με απειλή ή χρήση βίας και άλλα ανάλογα κατά την υπογραφή της συμφωνίας… Δεν προκύπτει ότι κάτι τέτοιο ίσχυσε, οπότε η πιθανότητα να χαρακτηρισθεί η συμφωνία άκυρη, δεν έχει βάσεις.”

“Το συμπέρασμα είναι πως, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, το καλύτερο είναι να μην κυρώσει η Ελλάδα τη συμφωνία.”

Το συμπέρασμα από το… συμπέρασμα του αρθρογράφου της “Καθημερινής” είναι ότι εάν κυρωθεί η συμφωνία από την παρούσα Βουλή, πράγμα που είναι και το πιθανότερο, δεν μπορεί η Ελλάδα  ακόμα και εάν είναι κυβέρνηση η Ν.Δ., να την ακυρώσει! Και αυτό γιατί; Γιατί μας λέει ότι υπάρχει η σύμβαση της Βιέννης για το δίκαιο των συνθηκών του 1969! Μα καλά, είναι σοβαρά να λέγονται και να γράφονται αυτά τα πράγματα; Τι έχει γίνει από το 1969 μέχρι σήμερα κατά παράβασιν της συμβάσεως της Βιέννης;

Δεν τα γνωρίζει αυτά που έγιναν ο αρθρογράφος καθηγητής της “Καθημερινής” και φίλα προσκείμενος στην Νέα Δημοκρατία; Θα του αναφέρουμε ολίγα όπως είναι… η διάλυση της Σοβιετικής Ενώσεως και η δημιουργία δέκα και πλέον κρατών από αυτήν! Δεν ήταν αυτή παράβαση της σύμβασης της Βιέννης; Είχαμε μόνον αυτά; Είχαμε την διάλυση του συμφώνου της Βαρσοβίας και βεβαίως και της Γιουγκοσλαβίας και την δημιουργία επτά κρατών από αυτήν! Είχαμε επίσης την πτώση του κομμουνισμού και την ένωση των δύο Γερμανιών…

Αλήθεια όλοι αυτοί δεν ρώτησαν τον κύριο καθηγητή να τους πει για την σύμβαση της Βιέννης; Πώς τόλμησαν και έκαναν όλα αυτά τα πράγματα χωρίς να ρωτήσουν τον κύριο καθηγητή;

Με δύο λόγια, η Ν.Δ. έχει αποφασίσει να ικανοποιήσει την επιθυμία των ΗΠΑ για είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και για ονομασία και οι όποιες αντιρρήσεις της δεν είναι τίποτε άλλο από μία μικροπολιτική, την οποία αποκάλυψε και θα αποκαλύπτει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με τον ασυμβίβαστο εθνικό της λόγο και την πατριωτική δράση της.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ponhries-ths-n.d.-gia-thn-atakth-upochwrhsh-ths-sto-zhthma-ths-makedonias-m#ixzz5beSZ8MNU