ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ! 2.000 ΔΥΣΤΥΧΟΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ!

Ενώ τα κάθε λογής ντόπια «αλληλέγγυα» καθάρματα απολαμβάνουν τις ανέσεις τους και χαίρονται τη ζωή τους, χιλιάδες εκ των δήθεν προστατευομένων τους ζουν υπό απάνθρωπες συνθήκες στην Σάμο!

Πρόκειται για περίπου 2.000 «προσφυγάκια», κυρίως από το Αφγανιστάν κι από αφρικανικές χώρες που δεν χωράνε μέσα στο υπερπλήρες hot spot (χωρητικότητας 700 ατόμων, στο οποίο διαμένουν 4.000!) κι έχουν στήσει καταυλισμό γύρω απ’ αυτό, χωρίς να έχουν πρόσβαση σε νερό και σε τουαλέτες, αντιμέτωποι με το κρύο, τις αρρώστιες και τα σκουπίδια.

Ας δούμε πως περιγράφεται η κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί, σε ρεπορτάζ της Deutsche Welle:

«Στην ατμόσφαιρα η μυρωδιά της βροχής αναμειγνύεται με οσμή από ακαθαρσίες.

Μέχρι να βραδιάσει παιδιά παίζουν στον χώρο, περικυκλωμένα από σκουπίδια. Η Φρέσταλ, ένα μικρό κορίτσι από το Αφγανιστάν, χαμογελά ακόμη κι όταν παραπονιέται: «Κάνει κρύο εδώ, έχει παντού σκουπίδια και αρρωσταίνουμε. Κι όταν αρρωσταίνουμε είναι δύσκολο να βρούμε γιατρό».

Την ίδια ώρα που αυτοί οι δύστυχοι φυτοζωούν στην Σάμο, οι τεράστιες θερμαινόμενες αίθουσες του δεκαόροφου κουκουέδικου Παλατιού του Περισσού (για να αναφερθούμε στην πιο κραυγαλέα περίπτωση…) είναι άδειες! Αίθουσες που χωράνε τόσους όσους υποφέρουν στην ύπαιθρο της Σάμου, κι άλλους τόσους! Αλλά οι απάνθρωποι «αλληλέγγυοι» κουκουέδες δεν συγκινούνται από το ανθρώπινο δράμα! Ούτε στα σπίτια τους, τους παίρνουν, ούτε στο Παλάτι του Περισσού τους βάζουν!

Μόνη ανθρωπιστική λύση η πρόταση της Χρυσής Αυγής, για άμεση επιστροφή αυτών των δύστυχων – παραπλανηθέντων από την συμμορία του Κουτσούμπα και τους λοιπούς δήθεν «αλληλέγγυους», ότι εδώ θα βρουν τον επί της γης παράδεισο- στις πατρίδες τους, για να ζήσουν σαν άνθρωποι!