Ο… ΜΟΝΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΡΙΖΟΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, Η «ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ» ΚΑΙ Ο… «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ»

Γράφει ο Αντίοχος

Την πρώτη του συνέντευξη ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, έδωσε ο… μονοψήφιος (παρατσούκλι που του κόλλησαν άσπονδοι σύντροφοι, λόγω των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις…) του παρδαλού συνονθυλεύματος ΣΥΡΙΖΑ, Ηλιόπουλος.

Στο κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ, που του έκανε κι εύκολες ερωτήσεις – πάσες.

Δύο είναι τα καίρια σημεία της συνέντευξης:

1ον) Ο συριζουποψήφιος μίλησε –σε δύο περιπτώσεις- για «άνοδο της ακροδεξιάς», πιστοποιώντας την γενικότερη άνοδο της Χρυσής Αυγής, αλλά και την είσοδο του Ηλία Κασιδιάρη στον Β΄ Γύρο των εκλογών, σύμφωνα με τις υπάρχουσες κρυφές δημοσκοπήσεις:

Στην πρώτη περίπτωση, είπε ότι: «Χρειαζόμαστε μια δημοτική αρχή που αποτελέσει ασπίδα δημοκρατίας απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς».

Στην δεύτερη περίπτωση, απαντώντας στην ερώτηση «ποιον θεωρείται βασικό σας αντίπαλο», επανήλθε στην «άνοδο της ακροδεξιάς», επιβεβαιώνοντας τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, ότι θα δώσει μάχη με τον Ηλία Κασιδιάρη για την είσοδο στον Β΄ Γύρο – την οποία μέχρι ώρας χάνει:
«Βασικός μας αντίπαλος είναι οι πληγές που η κρίση έχει αφήσει σε αυτή την πόλη. Είναι οι μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και η άνοδος της ακροδεξιάς».

2ον) Ξεκαθάρισε πως θα είναι ο υποψήφιος που θα εκφράσει τους… αλλοδαπούς κατοίκους των Αθηνών, κι όχι τους Έλληνες:  

«Η Αθήνα πρέπει να είναι περήφανη για τις μεταναστευτικές της κοινότητες. Αυτός ο πλούτος είναι κομμάτι της μητροπολιτικής ταυτότητας της πόλης και αυτό τον πλούτο θα τον υπερασπιστούμε»
Περιμένατε τίποτα καλύτερο από δαύτον;