ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΣΤΟ «ΤΣΑΚ»! ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΙΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ «ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ»

Έναν 20χρονο Σομαλό ισλαμιστή, πρόλαβαν στο «τσακ» οι ιταλικές αρχές, πριν πραγματοποιήσει την απειλή του και ανατινάξει εκκλησίες στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένης και της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών, ο συλληφθείς λέγεται Όμαρ Μοσίν Ιμπραχίμ και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για υποκίνηση τρομοκρατικών ενεργειών.

Ο Ιμπραχίμ ήταν υπό παρακολούθηση επί έναν μήνα και συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να φύγει από το Μπάρι όπου εργαζόταν, σε μια εταιρεία καθαρισμού. Καθοριστικό ρόλο στη σύλληψή του έπαιξε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, την οποία κατέγραψαν οι αρχές, κι ακούγεται να λέει στον συνομιλητή του: «Ας βάλουμε βόμβες σε όλες τις εκκλησίες στην Ιταλία. Πού είναι η μεγαλύτερη εκκλησία; Στη Ρώμη».
Σε μια άλλη τηλεφωνική συνομιλία του, υμνούσε εκείνους που «σκοτώθηκαν στην οδό του Αλλάχ» και εξέφραζε τη χαρά του για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, όπου ένας ένοπλος ομοϊδεάτης του σκότωσε πέντε ανθρώπους.

Ο Ιμπραχίμ χρησιμοποιούσε επίσης το ψευδώνυμο «Ανάς Χαλίλ» ενώ στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης αναφερόταν ως «Γιουσούφ». Έφτασε στην Ιταλία το 2016 και πιστεύεται ότι προηγουμένως υπήρξε μαχητής του Ισλαμικού Κράτους.