ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΜΕΞΑΣ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ

 

Ο «Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή» ανακοινώνει την πρόταση του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο Αλίμου, με επικεφαλής του εκεί συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για τον Άλιμο», τον Συναγωνιστή μας Χαρίλαο Μέξα.

Ξεκινάμε και πάλι, για δεύτερη συνεχή πενταετία τον φιλότιμο και ανυποχώρητο, δίκαιο και καλό, αυτοδιοικητικό μας αγώνα. Επιδιώκουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων συνδημοτών μας που προσπαθούν, πασχίζουν, απαιτούν, αλλά και δικαιούνται να ζήσουν με πολιτισμό, ασφάλεια και αξιοπρέπεια σε έναν προικισμένο από τη φύση Δήμο χωρίς εγκληματικότητα, καλαίσθητο, με σύγχρονες, λειτουργικές και ποιοτικές υπηρεσίες προς τους δημότες του, με μεθοδική κοινωνική μέριμνα για τους αδύναμους και αναξιοπαθούντες συμπατριώτες – συνδημότες μας, δηλαδή σε έναν Πρότυπο Ελληνικό Δήμο !

Η επίσημη παρουσίαση αυτής της υποψηφιότητας διενεργήθηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στην Αίγλη Ζαππείου.

Η πενταετής θητεία μας στο δημοτικό συμβούλιο, μας κατέστησε εμπειρότερους, οξυδερκέστερους, αλλά και ιδιαίτερα πείσμονες περί όλα τα αυτοδιοικητικά ζητήματα. Απανθισματικά και ενδεικτικά αναφέρουμε τα ακόλουθα στοιχεία και δρώμενα που επισύρουν το ενδιαφέρον μας :

-Όποια από πολυεπίπεδα και πολυσύνθετα μεγάλα προβλήματα του Δήμου παρέμειναν άλυτα, είτε διογκώθηκαν σε σημείο μη περαιτέρω ανοχής, πρέπει να τύχουν αμέσων λύσεων, ώστε να βελτιωθεί τάχιστα η ποιότητα της ζωής και η λειτουργική καθημερινότητα όλων των νομίμων κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου Αλίμου, καθιστώντας τον αληθινό υπόδειγμα της «Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών».

– Συστηματική καλλιέργεια και προβολή του υπεράφθονου πολιτιστικού και ιστορικού παρελθόντος και παρόντος του Δήμου μας, με συγκροτημένη τακτική προβολή και ανάδειξη όλων των χαρακτηριστικών μνημείων και σημείων του, καθώς και κατασκευή νέων. Επίσης παγίωση τελέσεων και συλλογικών εκδηλώσεων με γνώμονα σπουδαίες προσωπικότητες του πνεύματος, της τέχνης και της ιστορίας που σχετίζονται με τον Δήμο μας (όπως π.χ. τακτά πολυδύναμα και πολυήμερα «Θουκυδίδεια»)

-Δίχως καμία εξαίρεση, οι γειτονιές, τα πάρκα, οι πλατείες, καθώς και οι δημόσιοι χώροι μάθησης (σχολεία κάθε βαθμίδας), άθλησης και αναψυχής πρέπει οπωσδήποτε να είναι απολύτως ασφαλή για όλους τους νόμιμους χρήστες τους. Η ασφάλεια των προσώπων αλλά και των ανθρωπίνων ομάδων, είναι πρωταρχικό αγαθό, άξιο διαρκούς και λεπτομερούς μέριμνας.

-Επάρκεια και συντήρηση σε λειτουργικές κοινωνικές υποδομές όπως δρόμοι, πεζογέφυρες, πεζοδρόμια, σηματοδότες, κεκλιμένα επίπεδα, ανελκυστήρες, καθώς και οποιοδήποτε άλλο υλικοτεχνικό μέσο και υποδομή κρίνονται απαραίτητα για την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση των παιδιών, των ΑΜΕΑ και των γερόντων, ώστε αυτές οι ομάδες να έχουν ανεμπόδιστη και ασφαλή πρόσβαση οπουδήποτε.

-Άμεση σχεδίαση ή επικαιροποίηση υπαρχόντων σχεδίων αντιμετώπισης μαζικών καταστροφών, ατυχηματικής, φυσικής ή ανθρωπογενούς αιτιολογίας για αντιμετώπιση των προβλημάτων στο πρωτογενές δημοτικό επίπεδο.

-Στους θερινούς μήνες ο Δήμος μας όπως και ολόκληρη η Πρωτεύουσα πλημμυρίζουν από πολλές χιλιάδες τουρίστες και παραθεριστές, οπότε πάμπολλοι πεζοί και άφθονα τροχοφόρα συνωθούνται και, λόγω έλλειψης υποδομών, ενώ πολλές φορές δυσκολεύουν την κοινωνική και εργασιακή καθημερινότητα των δημοτών. Πιστεύουμε ακράδαντα πως πρέπει να εκδηλωθούν τάχιστα όλες οι απαραίτητες δράσεις ώστε να πραγματωθεί μια λύση «καθολικής ωφέλειας» και όλες οι πλευρές να εξυπηρετούνται, μένοντας ικανοποιημένες.

-Κανένας άστεγος άνθρωπος στα όρια ευθύνης του Δήμου Αλίμου αβοήθητος, κανένας δίχως την στοιχειώδη άμεση πρωτοβάθμια και επείγουσα υγειονομική φροντίδα.

Η γραφειοκρατία αποτελεί πιθανότατα την μεγαλύτερη χαίνουσα πληγή της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, μέχρι και το δημοτικό επίπεδο. Θα προσπαθήσουμε «πάσει δυνάμει» να απομειώσουμε και να εκμηδενίσουμε αυτό το διηνεκές τραύμα, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες, (ήδη διαθέσιμες σε επιτυχημένους και λειτουργικούς δήμους του εξωτερικού) τεχνογνωσίες, οι οποίες κατόρθωσαν να την εξαφανίσουν.

-Θα επιδιώξουμε λεπτομερή εξέταση κι’ εξονυχιστικό έλεγχο όλων των συμβάσεων, όχι όμως της πρόσφατης διοίκησης της οποίας την σύννομη πορεία παρατηρήσαμε ενδελεχώς, αλλά των προηγούμενων σε βάθος 20ετίας δίχως εξαιρέσεις. Θα αναζητηθούν σχολαστικά οι όποιες υπερκοστολογήσεις δημοτικών έργων και αγαθών, ενδεχόμενες «μιλημένες» – προσχεδιασμένες συμβάσεις και τυχόν «φωτογραφικοί διαγωνισμοί». Θα ευρεθούν, θα αποδοθούν δεόντως οι πρέπουσες ευθύνες και θα απαιτήσουμε την επιστροφή των κακώς προσκτηθέντων ή ανόμων κερδών, με κάθε νόμιμο μέσο.

Στην αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος της «Ελληνικής Αυγής για την Άλιμο» που θα γίνει μέσα στον ερχόμενο Ιανουάριο, θα έχουμε σχηματοποιήσει και απαρτιώσει τις από μέρους μας προτεινόμενες ενέργειες, δράσεις και λύσεις για όλα τα εκκρεμή προβλήματα του Δήμου Αλίμου. Λύσεις ουσιώδεις, ξεκάθαρες, αποφασιστικές και οικονομικές, έχοντας ως μόνους γνώμονες την Πατριωτική Αγάπη και την αφοσίωση στην Παράδοση, επ’ ωφελεία πρωτίστως όλων των Ελλήνων πολιτών, αλλά και των παρεπιδημούντων νομίμων ξένων συμπολιτών μας του Δήμου Αλίμου και όχι βεβαίως των πάσης φύσεως δολίων κερδοσκοπικών συμφερόντων και τάχα «φιλολαϊκών» ποικίλης απόχρωσης τρωκτικών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/charilaos-mejas-upopshfios-dhmarchos-alimou-me-thn-ellhnikh-augh#ixzz5ZmSXzeRi