ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΟΔΥΡΕΤΑΙ Η DEUTSCHE WELLE: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ «ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Γράφει ο Αντίοχος

«Ελλάδα, η χώρα των διαδηλώσεων. Η αριστερή παράδοση που οικειοποιήθηκε η Χρυσή Αυγή», επιγράφεται άρθρο της γερμανικής Deutsche Welle, το οποίο αναφέρεται στα συμπεράσματα έρευνας που διεξάγει από το 2011,η καθηγήτρια Αλεξάνδρα Κορωναίου στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με 14 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα (στο οποίο είναι εμφανέστατη η… πικρία των συντακτών του), η Χρυσή Αυγή έχει κατακτήσει το λεγόμενο «πεζοδρόμιο» από την αριστερά, που είναι πλέον απολύτως καθεστωτική.

Ιδού: «Οι διαδηλώσεις αποτελούν παράδοση στην Ελλάδα. Η αριστερή νεολαία κάνει κυρίως αισθητή την παρουσία της. Ωστόσο, όλο και λιγότερα άτομα διαδηλώνουν στους δρόμους- και έχουν ανταγωνισμό από τη Δεξιά.

Λόγω των ρεπορτάζ των ΜΜΕ για επεισόδια στις αριστερές διαδηλώσεις, ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει μειωθεί σημαντικά. Από την τάση αυτή επωφελούνται ακροδεξιές ομάδες, όπως η Χρυσή Αυγή, που η παρουσία τους έχει ενισχυθεί από την προσφυγική κρίση και τις αντιδράσεις στη συμφωνία επίλυσης της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Όλο και συχνότερα σημειώνονται επεισόδια από δεξιούς διαδηλωτές. Οι μαθητικές διαδηλώσεις για το μακεδονικό ζήτημα οργανώθηκαν από τη Χρυσή Αυγή και τη Νέα Δημοκρατία*, με γονείς και καθηγητές να δείχνουν ανοχή… Η Χρυσή Αυγή δεν δραστηριοποιείται μόνο στα σχολεία, αλλά και σε αθλητικά σωματεία προκειμένου να διαδώσει τις πολιτικές απόψεις της και σημειώνει επιτυχία εξαιτίας του αισθήματος αδυναμίας, διότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να αφουγκραστούν τους νέους και δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι δεν αρκεί ο σταυρός στις εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια».

Ιδού και το τελικό συμπέρασμα της γερμαναρίας:

«Πολλοί αριστεροί έχουν εδώ και καιρό παραιτηθεί από την ελπίδα πολιτικής αλλαγής και έχουν αφήσει την αριστερή παράδοση των διαδηλώσεων στην ακροδεξιά».

(ΥΓ): Περαστικά σ’ όσους πονάνε!