ΣΑΛΒΙΝΙ: ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ!

Θέση για τα γεγονότα στην Γαλλία, με τα «κίτρινα γιλέκα», πήρε σήμερα ο λαοφιλής αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι – ο μόνος ηγέτης χώρας της Ευρώπης που είδε τα ποσοστά του κόμματός του να υπερδιπλασιάζονται, ενώ βρίσκεται στην εξουσία ένα 6μηνο!

Όπως δήλωσε ο Ιταλός ηγέτης στην ιταλική τηλεόραση, αποκλειστικός υπεύθυνος για τις ταραχές είναι ο Μακρόν, ενώ ταυτοχρόνως προέτρεψε τις Βρυξέλλες να δώσουν βάση στα γεγονότα που εκτυλίσσονται.

Ιδού: «Η ιστορία πιθανόν θα δείξει ότι εάν ο Μακρόν επικεντρωνόταν περισσότερο στους Γάλλους και λιγότερο στον Σαλβίνι και την Ιταλία, θα είχε λιγότερα προβλήματα σήμερα. Ο Μακρόν μείωσε τους φόρους για τους πολύ εύπορους και τους αύξησε για τους λιγότερο εύπορους.

Άραγε οι πολίτες της Ιταλίας θέλουν σκηνές σαν αυτές που είδαμε στο Παρίσι; Όχι. Θέλω να το αποτρέψω αυτό. Θέλω να βοηθήσω τις επιχειρήσεις, τις οικογένειες και επίσης τους 5 εκατομμύρια φτωχούς ανθρώπους εδώ. Μια χώρα με 5 εκατομμύρια φτωχούς πολίτες δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Βλέποντας τι συμβαίνει στο Παρίσι, αρνούμαι να πιστέψω ότι οι Βρυξέλλες, για χάρη λίγων δεκαδικών ψηφίων, θα επιβάλουν κυρώσεις, επιθεωρητές και επιτρόπους. Είμαστε η Ιταλία. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μια σοβαρή χώρα».