ΟΙ… ΛΑΦΑΖΑΝΙΣΤΑΣ, ΤΑ «ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ» ΚΑΙ Ο ΜΙΜΗΤΙΣΜΟΣ

Από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε ο… εφεδρικός ΣΥΡΙΖΑ ή ΣΥΡΙΖΑ Β΄ (οι… Λαφαζανίστας), προκειμένου να μείνει στην αριστερά η δυσαρέσκεια του κοσμάκη από τις μνημονιακές πολιτικές της… κυβερνώσας αριστεράς, άρχισε τους… μιμητισμούς.

Πρώτα-πρώτα, θέλησε να μιμηθεί την αλήστου μνήμης «αραβική άνοιξη», με την προτροπή του Αλαβάνου για μετατροπή της πλατείας Συντάγματος σε «πλατεία Ταχρίρ» (το επίκεντρο της «αραβικής άνοιξης» στο Κάϊρο), αλλά τα καλοταϊσμένα –στην συντριπτική τους πλειοψηφία από το αθάνατο ελληνικό δημόσιο- συντρόφια που συναπαρτίζουν το συνονθύλευμα αδιαφόρησαν για τα… επαναστατικά κελεύσματα.

Έπειτα, οι Λαφαζανίστας επιχείρησαν να μιμηθούν τους Podemos της Ισπανίας, που αναπτύχθηκαν πολιτικά αντιστεκόμενοι στους πλειστηριασμούς. Η προσπάθεια συνεχίζεται κάθε Τετάρτη, έξω από κάποιο συμβολαιογραφείο της Αθήνας, αλλά το πολιτικό όφελος είναι πενιχρό.

Τώρα, οι κατά συνήθεια μιμητές συμπεριφορών άλλων, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την γαλλική πρεσβεία, με… κίτρινα γιλέκα.

Ζήτω η… πρωτοτυπία!